Vensan Kompani i Pep Gvardiola (©Reuters)
Vensan Kompani i Pep Gvardiola (©Reuters)

Daj šta daš situacija u Bajernu: Kad te svi odbiju, može i čovek koji je ispao iz Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 00:26

Vensan Kompani bi trebalo da sedne na klupu Bavaraca, ako se minhenski klub dogovori sa Barnlijem oko obeštećenja

Do skora treneri ne bi dva puta razmišljali da li će prihvatiti posao kada im iz Bajerna nude ruku, usledio bio odgovor na prvu i čvrst stisak. Više to nije slučaj, izbegavaju Zebener štrase kao da u njoj vlada kuga. Niko da se usudi da odgovori pozitivno.

U ozbiljan vremenski cajtnot zapali su Bavarci. Dogurali su do daj šta daš situacije. Kada te svi odbiju, kada polako počne da vas hvata panika, onda se i razum muti. Opadaju i kriterijumi. Toliko su niski da za trenera može i čovek koji je ispao iz Premijer lige?! Navodno se saga bliži kraju, a u narednom periodu bi na Alijanc Areni trebalo da šefuje – Vensan Kompani.

Izabrane vesti

Traje li traje agonija minhenskog kluba, ali izgleda i da joj se nazire kraj. Više meseci Bajern je u potrazi za trenerom, što ukazuje na to da je za najveća trenerska imena – pa čak i ona koja tek treba da se dokažu – postao nepoželjno mesto.

Vrlo brzo je postalo jasno da od Ćabija Alonsa nema ništa. Julijan Nagelsman ni u ludom besu ne bi pomislio da se vrati u sredinu koja je postala haotična. Otpali su i opcije poput Ralfa Rangnika, Olivera Glaznera i Roberta de Zerbija, čiji dolazak je sportski direktor Maks Eberl indirektno demantovao. U među vremenu je Uli Henes stavio veto na ostanak Tomasa Tuhela, kome će Bavarci morati za prevremeni razlaz da isplate 10.000.000 evra.

Od silnih odbijanja počela je glava da puca sportskom sektoru Bajerna i došlo je do rasprave o imenima koja nisu bila pri vrhu liste. Izbor je, čini se, pao na Vensana Kompanija. Pregovori su, navodno, u završnoj fazi. Gotovo sve je dogovoreno, osim obeštećenja koje bi nemački velikan trebalo da uplati Barnliju.

Kada se to utanači, prepreka više neće biti. Narednih dana odgovorni će razgovarati na tu temu, a Belgijanac bi posle košmarne sezone i ispadanja u Čempionšip, iz koga je prethodne sezone uveo Barnli u Premijer ligu osvojivši 101 bod, mogao da sedne na klupu Bavaraca.

Vensan Kompani je pre dva leta preuzeo Barnli, ima važeći ugovor do juna 2028. godine, a trenerski zanat počeo je da peče u Anderlehtu, gde je jedno vreme bio i igrač i šef stručnog štaba. Najveći uspeh mu je promocija u Premijer ligu, nema bogzna kakvu biografiju, ali sve što je ljudima iz sportskog sektora Bajerna preostalo jeste da se nadaju čudu. Racionalnije opcije već su pale u vodu.

Tek će biti panike ako dođe do novog obrta, odnosno ne padne dogovor sa Barnlijem oko obeštećenja. Sa Bajernom i novim trenerom je samo jedno sigurno – da ništa nije sigurno.


tagovi

BarnliBajern MinhenLetnji prelazni rok 2024Vensan Kompani

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara