Zlatan Ibrahimović (Reuters)
Zlatan Ibrahimović (Reuters)

Kraj karijere?

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.04.23. | 14:27

Loše vesti za Zlatana Ibrahimovića

 Protiv prirode se ne može. Pa sve i da ste Zlatan Ibrahimović.

Natčovečanske napore je ulagao švedski as da odigra ovu sezonu, vratio se u petoj deceniji posle teške povrede kakva bi većini sportista značila i kraj karijere ali izgleda da ne može dalje...

Izabrane vesti

Ibrahimović je juče doživeo novu povredu i pojedini italijanski mediji pišu da je za njega sezona završena. A to bi moglo da znači i kraj velike karijere. Ibrahimović je jesenas napunio 41 godinu. Bio bi ozbiljan mazohizam da proba još jednom. Mada, to je Zlatan...

Legendarni Ibra ima ogromne zasluge što se Milan vratio u vrh italijanskog i evropskog fudbala posle godina tavorenja. Njegovim povratkom u januaru 2020. počeo je oporavak velikana sa San Sira. Potpuno je promenio karakter ekipe, mentalitet svlačionice, bio lider na terenu i van njega, oko njega je stasala generacija mlađih fudbalera kojoj je usađeno u glavu da treba da se bori za najviše ciljeve...

Kulminacija je bila prošlosezonska titula. Koliko je to sve Zlatanu značilo pokazao je u finišu sezone kada je igrao povređenog kolena i pod injekcijama postigao neke ključne golove. Poslednjih nekoliko mečeva u sezoni ipak nije mogao da izađe na teren ali je odbijao da ode na operaciju dok se posao ne završi. Samim prisustvom je mnogo značio Piolijevom timu i tek kada je skudeto osvojen, otišao je na operaciju ligameneta kolena.

Reč je o jednoj od najtežih povreda u svetu sporta posle koje se mnogi ne vrate, ali tvrdoglavi „Bosanac“ je još jednom želeo da se suprostavi biologiji i prevaziđe sopstvene limite. Operisao je koleno i počeo mukotrpan proces višemesečnog oporavka. Vratio se na teren krajem februara u meču protiv Atalante, ubrzo postigao i gol protiv Udinezea i tada je možda i previše rizikovao kada je prihvatio poziv u reprezentaciju i tamo se opet povredio. Tada je u pitanju bila zadnja loža i zahtevala je dvadesetak dana pauze.

Juče se u utakmici protiv Lečea osetio dovoljno spremnim da konkuriše za tim. Počeo je sa klupe, otišao na zagrevanje početkom drugog poluvremena i u 65. minutu se se bolnom grimasom vratio na klupu. Ubrzo je u društvu nekog iz medicinskog tima Milana odšepao u svlačionicu.

Osetio je bol u listu i stao... Hteo sam da ga uvedem u igru ali rekao mi je da ne može“, rekao je posle meča Stefano Pioli.

Italijanski mediji javljaju da je povreda ozbiljnije prirode nego prethodna. Sezona je ušla u finiš i ako je u pitanju pauza duža od mesec dana, male su šanse da ćemo Zlatana videti na terenu. Što u dresu Milana, a možda i uopšte...

Ugovor sa Rosonerima mu ističe na kraju sezone i nije realno očekivati da ga produži. I prošlog leta je klub rizikovao potpisivanjem novog ugovora znajući za težinu povrede ali iz poštovanja za sve što je uradio i značaja u svlačionici su mu izašli u susret.

Milan je od Zlatana očekivao da bude džoker tokom prvenstvene sezone i odmeni takođe veterana Olivijea Žirua koji je prvi špic i kojem su želeli da sačuvaju svežinu za Ligu šampiona. Sada, sa plasmanom u polufinale Lige šampiona, i ne baš sjajnom situacijom u prvenstvu, Pioli je prinuđen da koristi Francuza više nego što je planirao. Pogotovo u prvenstvu gde Milan juri četvrto mesto i novi plasman u Ligu šampiona. Driuge alternative su Ante Rebić i Divok Origi ali oni skoro ništa nisu pokazali ove sezone niti Pioli sme ozbiljno da se osloni na njih. Hrvat će verovatno biti prodat na kraju szeone, a Origija će se sa visokom platom teško rešiti čak i na pozajmicu.

Milanov prioritet u letnjem relaznom roku će biti dovođenje špica, a neka imena već cirkulišu u javnosti. Prva meta je mladi Folarin Balogun, koji je eksplodirao ove sezone na pozajmici iz Arsenala u Remsu. Ali njegova cena je oko 30.000.000 evra. Pominju se i Lois Openda iz Lansa i Viktor Bonifejs iz Union Sen Žiloaza čije su cene pristupačnije.


tagovi

Zlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara