Uroš Kabić, Tomazo Baldanci, Andrea Beloti, Stefan Mitrović
Uroš Kabić, Tomazo Baldanci, Andrea Beloti, Stefan Mitrović

Kraj u Italiji: Šta se sve desilo u poslednja 24 časa? Kabić i Mitrović stavili tačku

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.02.24. | 21:20

Pregled pojačanja u finišu zimske pijace

Završen je zimski prelazni rok u Italiji. Bez nekih zvučnih transfera. Poslednja 24 sata pijace su uglavnom obeležili manji klubovi.

Najzvučniji transfer je argentinski vezista Karlos Alkaras koji je došao u Juventus iz Sautemptona sa otkupnom cenom za leto vrednom 50.000.000 evra. Lepo pojačanje je dobila i Roma u vidu talentovanog veziste Tomaza Baldancija čiji otkup će na leto koštati 15.000.000 evra. Pre njega su stigli talentovani štoper Din Hojsen iz Juventusa i levi bek Anhelinjo iz Galatasaraja. Gubitnik je Lacio kojem je propao dogovoren transfer Rajana Kenta iz Fenerbahčea jer je Englez u poslednjim trenucima odlučio da pogazi dogovor, pa su Rimljani završili zimsku pijacu bez pojačanja. Milan i Inter nisu doveli nikoga osim Filipa Teraćana odnosno Tejdžona Bjukenena na početku, Napoliju su ranije propali transferi Lazara Samardžića i Nehuena Pereza iz Udinezea, Atalanta je pijacu završila odavno dovođenjen Isaka Hina iz Verone... Veliki klubovi uopšte nisu bili aktivni u poslednja dva dana pijace.

Izabrane vesti

NA KRAJU NI KLARK, NI KENT, NI SUPERMEN - LACIO IZVISIO PRED FAJRONT PRELAZNOG ROKA!

Finiš su obeležili manji klubovi.

Torino je jedan od klubova koji je najviše trgovao u poslednja 24 časa i doveo je četiri pojačanja na pozajmicu s pravom otkupa. Reč je o Salernitaninom štoperu Mateu Lovatu (350.000 za pozajmicu), Udinezeovom levom beku Adamu Masini, Kremonezeovom napadaču Dejvidu Okerekeu i Zvezdinom ofanzivcu Urošu Kabiću koji je potpisao u poslednjim minutima prelaznog roka. Klub je napustio češki štoper David Zima koji se za 4.000.000 evra vratio u Slaviju iz Praga. Nemanja Radonjić se preselio na pozajmicu u Maljorku, a raskinuta je pozajmica desnog beka Brendona Sopija kojeg je Atalanta posledila u Šalke.

UROŠ KABIĆ U SERIJI A! ZAVRŠENA POZAJMICA U TORINO SA OTKUPOM OD 2.000.000 EVRA

U Salernitani su najviše menjali odbranu. Pored pomenutog Lovata, mladi štoper Flavijus Daniliuk je otišao u Salcburg, a poslednju liniju su pojačali nemački veteran Džerom Boateng kao slobodan igrač, Milanov Argentinac Marko Peljegrino koji je stigao na pozajmicu i anonimni Grk Trijantafolis Pasalidis koji je kupljen od Ofija za 250.000 evra. Norveški napadač Erik Bothajm se poput mnogih bivših igrača Bodea pokazao kao promašaj pa je kao slobodan igrač otišao u Malme, a na njegovo mesto je stigao Šon Vajsman iz Granade pošto nisu uspeli da dovedu Eldora Šomurodova. Pozajmljen je i senegalski vezista Ajron Gomis od Kasimpaše.

STEFAN MITROVIĆ ZVANIČNO U VERONI

Kaljari je takođe bio aktivan poslednjeg dana i doveo jedina dva pojačanja ove zime. Pozajmljeni su kolumbijski štoper Jeri Mina iz Fiorentine i talentovani vezista Đanluka Gaetano iz Napolija.

Veliko pojačanje u vidu portugalskog centarfora Vitinje iz Marselja je dobila Đenova. Pozajmica s pravom otkupa za 25.000.000 evra, a od istog kluba je otkupljen Ruslan Malinovski za 7.000.000 evra. Grifoni su uspeli da zadrže i najboljeg igrača Alberta Gudmundsona za kojeg je Fiorentina nudila 23.000.000 evra.

Najprometnije je ove zime bilo u Veroni. Letošnji trend rasprodaje se nastavio i u januaru. Inkasirali su preko 40.000.000 evra, a ranijim prodajama Sirilu Engongeu (Napoli), Isaku Hinu (Atalanta), Džošu Doigu (Sasuolo), Filipu Teraćanu (Milan), Martinu Ongli (Granada), Milanu Đuriću (Monca) su se pridružili još neki. Đordi Embula je pozajmljen Rasingu iz Santandera, Rikardo Saponara je otišao u Ankaragudžu, Bruno Amijone u Santos Lagunu, a propao je transfer Tome Anrija u Gent. Poslednjeg dana su stigli Stefan Mitrović iz Zvezde, Karol Sviderski na pozajmicu iz Šarlota i bek Fabijan Sentonz iz Nanta.

Leće, Empoli, Udineze, Monca nisu doveli nikog poslednjih dana pijace. Sasuolo je pozajmio Rominog štopera Maraša Kumbulu, Bolonja je dovela napadače Santijaga Kastra i Jensa Odgora, Fiorentina pojačala špic sa Andreom Belotijem, ali je izvisila za neko od brojnih krila koja je jurila cele zime.

Mršava i skromna pijaca na Čizmi ove zime.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Transferi uživoTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara