Kristijano Ronaldo (Reuters)
Kristijano Ronaldo (Reuters)

Kristijano Ronaldo završio 2023. sa 54 gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 21:11

Portugalac stavio pečat na novu pobedu Al Nasra

Daleko je Kristijano Ronaldo od velikih fudbalskih nagrada na koje je navikao tokom većeg dela karijere ali i dalje nalazi sebi izazove da se bori i pomera granice.

Legendarni Portugalac je večeras potvrdio status najefikasnijeg fudbalera sveta u 2023. godini. Novim golom, Ronaldo je stavio tačku na prvenstvenu pobedu svog Al Nasra protiv Al Tavuna (4:1) i okončao godinu sa 54 pogotka u svim takmičenjima. Iza njega su ostali Kilijan Embape i Hari Kejn sa po 52 gola.

Izabrane vesti

Poslednji gol u godini, Ronaldo je postigao udarcem glavom u nadoknadi vremena. Pre njega su se u strelce upisala i velika letnja pojačanja Marcelo Brzoović, Emerik Laport i Otavio.

Za Ronalda i Al Nasr je večerašnjom pobedom završen prvi deo sezone koja se u Saudijskoj Arabiji nastavlja tek sredinom februara. Na polovini prvenstvene trke, Ronaldo i saigrači drže drugo mesto na tabeli sa sedam bodova manje od lidera Al Hilala. Ronalda u drugom delu szeone čeka i nastavak trke sa Aleksandrom Mitrovićem za titulu najboljeg strelca u Saudijskoj Arabiji. CR7 je došao do 20 pogodaka, Srbin ima tri manje.

Ali pre nego što se prvenstvena trka nastavi, Ronaldo će imati posebnu utakmicu 1. februara. Tada će u prijateljskom meču ukrstiti koplja sa najvećim rivalom Leom Mesijem i njegovim Inter Majamijem. Ko zna, možda to bude i poslednji međusobni okršaj u karijerama dvojice velikana i ljutih protivnika.




tagovi

Al NasrKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara