(@Reuters)
(@Reuters)

Kup kralja: Real i Barsa u gostima kod četvrtoligaša, Atletiko kod trećeligaša

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.12.23. | 15:00

Spremaju se fešte u Aragonu, Burgosu i Galiciji

Veliku pažnju u Španiji izazvao je žreb za šesnaestinu finala Kupa kralja. Primera radi, video prenos na Jutjub kanalu Marke čekalo je više od 7.000 ljudi, a naravno ceremoniju su prenosili i svi drugi vodeći sportski mediji u zemlji. Posebnog razloga nema, do činjenice da je vodeća pozicija Đirone u Primeri izazvala velike simpatije i probudila one koji su se možda malo uspavali u dominaciji vodećeg tandema Real Madrid - Barselona, uz povremene nalete Atletiko Madrida.

Plasman dva četvrtoligaša i četiri trećeligaša među preostala 32 kluba najavio je istorijske mečeve za neke od njih, pošto je pravilima žreba određeno da se četiri od tih šest timova nađu na megdanu ekipama iz ovosezonskog Superkupa, koje se tek uključuju u takmičenje. A to su: Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid i Osasuna.

Izabrane vesti

U Francuskoj je Revel iz šestog ranga za rivala dobio Pari Sen Žermen, što je izazvalo oduševljenje momaka koji nose dres tog kluba, a kuglice su danas ispunile san fudbalerima Arandine i Barbastra da se odmere sa najboljima u državi. Prvi će igrati protiv branioca trofeja Reala, drugi protiv državnog prvaka Barselone. I to, pred svojim navijačima u pokrajinama Aragon i Burgos.

Arandina je na putu do Reala već izbacila jednog prvoligaša, Kadiz, dok su fudbaleri Barbastra bili uspešniji od Almerije.

Velike utakmice čekaju i trećeligaše Lugo i Kasteljon, koji će ugostiti Atletiko Madrid i Osasunu, finalistu iz prošle sezone. Njihovi rivali iz prvenstva, Malaga i Unionistas de Salamanka sastaju se sa Real Sosijedadom i Viljarealom, što bi takođe trebalo da donese interesantne mečeve.

Pomenuta Đirona igraće sa drugoligašem Elčeom, a jedini okršaj timova iz istog ranga, i to prvoligaškog, biće u susretu Alavesa i Betisa.

Utakmice ove runde Kupa kralja igraju se 6. i 7. januara 2024, osmina finala je 10 dana kasnije, a četvrtfinale već 24. januara, dok su prvi mečevi polufinala 7. februara i revanši 28. Finale je 6. aprila na Olimpijskom stadionu u Sevilji.

PAROVI ŠESNAESTINE FINALA KUPA KRALJA

Barbastro (4) - Barselona (1)

Arandina (4) - Real Madrid (1)

Kasteljon (3) - Osasuna (1)

Lugo (3) - Atletiko Madrid (1)

Malaga (3) - Real Sosijedad (1)

Unionistas Salamanka (3) - Viljareal (1)

Elče (2) - Đirona (1)

Burgos (2) - Majorka (1)

Tenerife (2) - Las Palmas (1)

Espanjol (2) - Hetafe (1)

Rasing Ferol (2) - Sevilja (1)

Ueska (2) - Rajo Valjekano (1)

Amorebieta (2) - Selta (1)

Kartahena (2) - Valensija (1)

Eibar (2) - Altetik Bilbao (1)

Alaves (1) - Betis (1)


tagovi

Kup kraljaBarselonaReal MadridAtletiko Madrid

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara