Ostvarenje sna u Gornoj Garoni: PSŽ u gostima kod šestoligaša koji trenira dvaput nedeljno

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.12.23. | 10:41

Revel će početkom 2024. biti domaćin Kilijanu Embapeu i ekipi u nacionalnom kupu

Rezultati Đirone u prvenstvu Španije potencijalno su najlepša bajka evropskog fudbala ove sezone. Nalik Lesteru u sezoni 2015/2016, "mali" katalonski klub zasad gazi konkurenciju u Primeri i sa dva boda više od Reala, a sedam od Barselone i Atletiko Madrida prvi je na tabeli posle 16 kola.

Mnogo će se još pričati o klubu sa Montilivi stadiona, a paralelno sa njim svoje bajke žive razni niželigaši iz najrazvijenijih fudbalskih zemalja Evrope koji su uspeli da izađu iz senke bogatijih i kvalitetnijih rivala i kroz masovnije domaće takmičenje dobiju svoj trenutak slave. Pisali smo o nemačkom trećeligašu Sarbrikenu, U Španiji su to nekoliko četvrtoligaša koji su se našli među 32 najbolja tima Kupa kralja, u Italiji Kremoneze ima šansu da bude jedini drugoligaš u četvrtfinalu, u engleskoj se borbe u FA kupu tek zahuktavaju, dok je u Francuskoj posle žreba parova devete runde kupa (1/32 finala) u centar pažnje dospeo šestoligaš Revel. Klub iz oblasti Gornja Garona na jugu Francuske za rivala je dobio ni manje ni više nego Pari Sen Žermen!

Izabrane vesti

Poznat je Kup Francuske po svojoj masovnosti i učešću klubova koji se čak i ne nalaze na evropskom kontinentu, već svoja prvenstva igraju u Africi, a početkom 2024. godine dobiće novo poglavlje. Šampion države i jedan od najbogatijih klubova sveta, predvođen fantastičnim Kilijanom Embapeom, 6. ili 7. januara gostovanje ekipi koja se takmiči u šestom rangu i treninge ima tek dvaput nedeljno.

Moraće trener Žerom Ruž posle istorijskog uspeha plasmanom među 64 tima u Kupu Francuske da pojača rad svojih fudbalera u narednih mesec dana, a predsednik Didije Rok već se dao u poteru za stadionom na kom će Revel ugostiti Parižane. Najveći klub u blizini je Tuluz, međutim, zakup njegovog stadiona sa 33.000 mesta ne bi bio jeftin.

"Igrači su već uživali kroz prethodne mečeve kupa i sam plasman u ovu rundu je lep trenutak za nas. Žreb nam je dao veličanstven poklon, presrećni smo što ćemo igrati protiv najboljeg tima u Francuskoj. Razlika je ogromna, jasno je da imamo vrlo male šanse da pobedimo, ali mi smo klub koji voli da se zabavlja. Videli ste kako su igrači proslavili žreb, a sada moramo da se pozabavimo pitanjem stadiona na kojem ćemo igrati. Predsednik Tuluza Demijen Komoli nas je savetovao da ne uzimamo njihov stadion zbog velikih troškova zakupa, ali će nam pomoći da ostvarimo kontakte sa drugim klubovima u okruženju", izjavio je prvi čovek Revela.

Imao je predsednik Rok i poruku za svoje fudbalere.

"Momci, vratite se na posao i prestanite sa žurkama".

Za početak, u Revelu su krenuli sa otvaranjem stranice na čuvenoj internet enciklopediji "Vikipedija". Od ponedeljka je tamo i stranica posvećena crveno-crnom klubu iz Gornje Garone, osnovanom 1910. godine, kojem je do ove sezone najveći domet bio igranje u amaterskim rangovima i plasman u Regional 1 (šesti stepen takmičenja u francuskom fudbalu) ostvaren 2019. godine.

Šta god da bude protiv Pari Sen Žermena, taj 6. ili 7. januar 2024. biće krupnim slovima upisan u klupske almanahe.

Od drugih zanimljivih parova ove runde kupa izdvajaju se dueli petoligaša sa velikanima i imenjacima iz Marselja i Liona, kao i braniocem trofeja Tuluzom. Tionvil Lusitanos će ugostiti Olimpik Marselj, Pontarlie će igrati protiv Olimpik Liona, a Tuluz ide u goste kod Šamberija. Derbi utakmicu igraće Lans i Monako.


tagovi

Kup FrancuskePari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara