Lajpcig se prošetao do finala i pokazao Frajburgu kakav ga pakao čeka do Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 22:45

Gosti za poluvreme overili kartu za Berlin (5:1)

Fenomenalno poluvreme bilo je dovoljno Lajpcigu da se prošeta kroz Frajburg do finala Kupa Nemačke, ali i da glavnom konkurentu u bundesligaškoj trci za Ligu šampiona pokaže da će u završnici prvenstva predstavljati konstantnu pretnju (5:1). Rafal do odlaska na domor i četiri gola otklonila su sve dileme po pitanju prvog putnika u finale u Berlinu gde će im rival biti bolji iz sutrašnjeg susreta Štutgarta i Ajntrahta.

Nonšalantni pristup defanzive Frajburga gosti su naplatili već u 13. minutu kada je Marsel Halštenberg poslao odličnu loptu sa levog krila, a Dani Olmo iz srca šesnaesterca glavom doneo vođstvo. Dok se još mreža domaćina tresla ofanzivci Frajburga su ponovo demonstrirali nadmoć i udvostručili prednost. Pred odbrambenim igračima rivala koji su još jednom imali samo ulogu statista sjajno su kombinovali Timo Verner, Olmo i Bendžamin Henriks koji je lepu timsku bravuru ukrasio golom za 2:0.

Izabrane vesti

Dva gola u vremenskom rasponu nešto većem od minuta olakšala su posao gostima, koji su u potpunosti ugasili snove gostiju u završnici poluvremena po taktovima Olma. Španski vezista drugi put se u ulozi asistenta našao u 37. minutu kada je kroz dupli pas pomogao Solbozlaju da uveća prednost,a novu idealnu loptu poslao je devet minuta kasnije za Kristofera Nkunkua kojem je u polukontri gostiju preostao lakši deo posla.

Četiri gola prednosti otklonila su sve dileme pred nastavak susreta, te je u drugom poluvremenu viđeno više nervoze i nesportskih duela kao plod iste, nego atraktivni fudbalskih poteza. Prekinuvši gol šansu rivala prekršajem Joško Gvardiol je u 58. minutu zarado direktan crveni karton usled kojeg su gosti utakmicu završili sa igračem manje. Ipak, deset minuta kasnije mogao je Kubler da poravna brojčani deficit kada je nesportskim potezom pred golom gostiju izazvao veći konflikt, ali je epilog čitave gužve pred golom Lajpciga predstavljao samo žuiti karton za defanzivca Frajburga.

Nenadoknadiv zaostatak nije predstavljao razlog domaćinu da osdustane od potrage za makar počasnim golom koji je u 75. moinutu postigao Mihael Gregorič, međutim odgovor na pogodak Austrijanca režirao je Solbozlaj iz penala u poslednjem minutu sudijske nadoknade.

Rivala u finalu koje će se odigrati u Berlinu Lajpcig će saznati sutra kada Štutgart dočekuje Ajntraht.

KUP NEMAČKE - POLUFINALE

Utorak

Frajburg - Lajpcig 1:5 (0:4)

/Gregorič 75 - Olmo 13, Henriks 14, Sobozlaj 37, 90+7, Nkunku 45+1/

Sreda

20.45: (2,45) Štutgart (3,35) Ajntraht (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup NemačkeRB LajpcigRed Bul LajpcigFrajburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara