(Reuters)
(Reuters)

Red bio bio da nešto osvoji: Toliko nesreće mora(lo) da bude naplaćeno (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 20:58

Posle dve prečke i jedne stative, Fjorentina se probila u finale Lige konferencije

Valjda će nekad i osvojiti pehar! Ode Fjorentina u Atinu, da se bori za nešto što joj redovno izmiče. Trofej. Neka je i u najmanje cenjenom evropskom takmičenju, kad se dođe do kraja svaki vredi, a Ljubičasti će se drugi put uzastopno naći u međunarodnom, a treći put u godinu dana u finalu. Pre 12 meseci Vest Hem je slavio u Pragu, pet dana pre tog meča Inter u borbi za status najboljeg u Kupu Italije i ako postoji sportska pravda, ekipa Vinčenca Italijana je zaslužila da 29. maja savlada (verovatno) Olimpijakos (ima 4:1 protiv Aston Vile) i prekine loš niz započet 2001. kad je osvojila poslednje znamenje.

Ekipa iz Toskane je uspela da preživi gostovanje u Belgiji i preko Briža se domogne nove šanse, uprkos tome što nije uživala nakolnosti Fortune. Sve do pet minuta pre kraja, kad je Lukas Beltran realizovao jedanaesterac i posle 3:2 na „Artmeio Frankiju“ poveo kolege ka slavlju na terenu lidera Župile lige, iako su produžeci bili na vidiku posle realativno ranog vođstva domaćina – 1:1 u revanšu, 4:3 ukupno.

Izabrane vesti

Brazilac je sa bele tačke matirao Simona Minjolea i samo uradio ono što su njegove kolege mogle ili morale ranije. Jedino što nisu imale sreće. Posebno Kristijan Kuame, jer je dvaput pogodio stativu i prečku, istu je hicem iz slobodnjaka uzdrmao Kristijano Biragi, pretio je i Niko Gonsales, Andrea Beloti pomalo, ali konstrucija gola nije dozvoljavala da se rezultat promeni u korist gostiju, koji su bili uočljivo bolji i na kraju su stigli do nagrade.

Tragičar meča je Brandon Mehele, jer je skrivio jedanaesterac nad Enzolom i za Beltrana nije bilo problema, da četvrtim golom u takmčenju pogura Violu ka finalu.

Bio je to odgovor na pogodak Hansa Vanakena koji je u 20. minutu iskoristio dodavanje Brazilca Tijaga i delovalo je kako je tim Nikija Hajena u zaletu. A zapravo ga je italijanski predstavnik – u čijem dresu je 90 minuta odigrao Nikola Milenković – posle toga napao i kad je stigao do pogotka vrednog prolaza imao, osim Beltrana, jopš jednog junaka u liku golmana Pjetra Teraćiana, sposobnog da odbije zahtevne pretnje u nadoknadi koji bi dvomeč uveli u produžetke.

Ovako, Fjorentina ide u finale.



tagovi

Liga konferencijeLukas BeltranFjorentinaKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara