Žarko Lazetić (©Starsport)
Žarko Lazetić (©Starsport)

Lazetić: Ako ne budemo pravi protiv Železničara, bolje i da ne idemo u London

Vreme čitanja: 4min | pet. 15.09.23. | 14:43

„Ono što se meni nije svidelo, a video sam ove nedelje kod igrača, nisu bili fokusirani na treningu“, kaže trener Topolčana

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Otišli su na odmor fudbaleri tima iz Bačke Topole sa prvog mesta na tabeli Mozzart Bet Superlige, i sa neverovatnim nizom od pet uzastopno dobijenih utakmica bez primljenog gola. Mnogi vide idealnu priliku za nastavak serije sutra, kada na noge vicešampionu dolazi tim Železničara iz Pančeva. Ipak, mora se ostaviti prostor iznenađenju, jer u fudbalu je sve moguće. Takođe, uveliko je u glavama svima u klubu ono što sledi posle, a to je gostovanje Vest Hemu na stadionu u Londonu. Na velikom su ispitu Topolčani, jer uživanje u Ligi Evrope ne sme da ugrozi fantastična izdanja u domaćem prvenstvu.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba kluba iz Bačke Topole, Žarko Lazetić, ističe da je pauza u određenim segmentima prijala njegovim izabranicima, ali da isto tako postoji bojazan da su se neke stvari poremetile, poput takmičarskog ritma. Sem treninga, odigrali su Topolčani prijateljsku utakmicu na svom rođendanu protiv DAC-a iz Slovačke, gde su bili vrlo ubedljivi (4:1). Postoje i određeni problemi kod izbora tima, što zbog nastupa za nacionalne timove tako i zbog povreda.

„Posle pauze koja je videćemo koliko nama prijala i dobre serije u kojoj smo bili, čeka nas jedna izazovna utakmica. Uvek posle pauze se izgubi ritam i fokus. Imamo određene kadrovske probleme i tri mlada reprezentativca koji su, što nam je imponovalo, odigrali skoro devedeset minuta utakmice protiv Azerbejdžana, čestitam svima na pobedi. Imamo problema sa povredama sa Cvetkovićem, Ćalušićem i Ćirkovićem, tako da je izazovna utakmica“, rekao je Žarko Lazetić na konferencije za medije uoči subotnjeg duela.

Uveliko se priprema put ekipe u London, što će svakako biti veliki doživljaj. Navodi strateg TSC-a da su uočene određene stvari na treningu, koje on smatra da bi trebalo eliminisati ukoliko tim želi da ostvari pozitivan rezultat u duelu sa pančevačkom Dizelkom.

„Sav fokus je na toj utakmici, ako mi ne budemo pravi protiv Železničara bolje i da ne idemo u London i ne igramo protiv Vest Hema. To što su neki mediji upisali tri boda i možda se samo priča o toj utakmici u Londonu, a ono što se meni nije svidelo, video sam ove nedelje kod igrača, prvi put se to pojavilo i na treninzima, fokus nije takav kakav jeste. Želim svoju ekipu fokusiranu, skoncentrisanu i pravu. Rekao sam da je hipotetički, s obzirom da je Železničar pokazao određenu reakciju u utakmici sa Čukaričkim, imali su sad vremena da rade i neće imati problem sa motivacijom, znajući rad mog kolege koji ih je preuzeo pre dve nedelje“.

Produbio je tematiku Lazetić, navodeći šta je po njemu ono što ovog momenta fali njegovom timu, a što mora da se koriguje već pred utakmicu kod kuće protiv Pančevaca.

„Nismo imali strast i energiju na treningu, i to je nešto što je izuzetno zabrinjavajuće pred ovu utakmicu i mi ne bismo smeli da se kockamo u tom smislu. Naravno da možemo da izgubimo utakmicu od Železničara i da to nije nikakva tragedija, to je fudbal i da može svako svakoga da pobedi. Ali ako budemo sa takvim stavom kao što smo bili na treningu sigurno da ćemo je teško pobediti, što je naš cilj. Nadam se da je to samo bila trenutna slabost i da igrači neće upasti u zamku priče o nekoj utakmici koja dolazi za deset dana, već da ćemo nastaviti kao do sada“, upozorava strateg TSC-a.

Upravo su sve gore navedene stvari faktori koji su doveli tim iz Bačke Topole do drugog mesta prošle sezone, smatra šef stručnog štaba ovogodišnjeg predstavnika Srbije u Ligi Evrope.

„Nas je na drugo mesto prošle sezone i do ovih rezulata kakve smo napravili ove sezone, u smislu da imamo pet pobeda vezanih i da nismo primili gol pet utakmica, dovelo to što smo na svakom treningu i da ne pričamo o utakmicama bili fokusirani, skoncentrisani, igrali sa puno strasti i energije. Na neki način i imali sreće koju smo zaslužili na tim utakmicama da onda i pobedimo. Nadam se da nećemo izazivati sreću i sudbinu, i da se nećemo igrati sa nečime što stvaramo, već da ćemo uspeti da se vratimo na pravi put. Ovo će biti veliki izazov pre svega za mene a i za moje igrače da vidimo koliko možemo da nosimo sve ovo što nam se dešava i ovaj ritam koji nas čeka“, završio je Žarko Lazetić.




tagovi

Mozzart Bet SuperligaTSC Bačka TopolaŽelezničar PančevoŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara