Vesli (©Reuters)
Vesli (©Reuters)

Od Intera se ove sezone očekuje mnogo

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.04.24. | 23:03

Sastav iz Porto Alegrea ima visoke aspiracije u brazilskoj Seriji A

U sklopu četvrtog kola brazilske Serije A noćas se sa početkom od 01:00 po srednjoevropskom vremenu, na stadionu Beira Rio u Porto Alegreu, sastaju Internasional i Atletiko Gojaniense. Posle tri pobede u poslednje četiri utakmice, domaći sastav se nada da će posle ovog okršaja ponovo dospeti na najbolje pozicije, dok konkurentni Atletiko još uvek traži prve bodove u takmičenju, pod pretnjom ulaska u ozbiljnu krizu, posle tri uzastopna poraza.

Internasional je napredovao poslednjih sedmica u pogledu igre i ostvarivanju ciljeva uz pomoć iste, ali nesumnjivo je da se od ekipe sa Beira Rija očekuje mnogo više, kao jednog od velikana brazilskog fudbala. Sa druge strane i Atletiko takođe može da pokaže više, ali njihovo samopouzdanje je narušeno startom bez bodova u ovom takmičenju. Igrajući kod kuće, Koloradosi su neporaženi ove sezone, sa devet pobeda u poslednjih 12 utakmica. Biće ovo izuzetno teška utakmica, ali kao što je već napomenuto, domaći tim je neuporedivo sigurniji kada igra pred svojim navijačima što mu pred ovaj duel daje ulogu favorita.

Izabrane vesti

Sa prednošću igranja pred svojim navijačima, Internasional je, predvođen trenerom Eduardom Kudetom, uz dobar kolektivni učinak, pre tri dana savladao ekvadorski Delfin rezultatom 2:1 u sklopu 3. kola Kopa Sudamerikane. Tim iz Rio Grande do Sula je tom prilikom demonstrirao dobar nivo kolektivnog nastupa u meču koji je obeležio prvi gol Rafaela Santosa Borea u dresu Koloradosa posle penala u drugom delu meča.

01.00: (1,50) Internasional (4,10) Atletiko Gojaniense (7,00)

Međutim, nije sve tako dobro po Inter, koji je uspeo da krene u pohod na vrh Serije A na veoma obećavajući način, ali je u prošlom kolu doživeo frustrirajući poraz i na ovaj duel stiže pod velikim pritiskom. Njihov poslednji duel u nacionalnoj eliti završio se minimalnim porazom od Atletiko Paranaensea u Koritibi, izgubivši svoj nepobedivi rekord u takmičenju pošto su u početna dva kola savladali branioca titule Palmeiras i Baiju. Vlasnik veoma kvalifikovanog tima koji ostaje aktivan na tržištu razmišljajući o pojačanjima do početka prelaznog roka, Internasional obećava da će uložiti mnogo truda u ovom izdanju Brazileiraa.

Na poslednjih pet odigranih mečeva ostvarili su tri pobede, remi i poraz, pobedivši Delfin, Palmeiras i Baiju, pored nerešenog ishoda sa Real Tomajapom i poraza od Atletiko Paranaensea. U ovom trenutku, ekipa Kolorada je na šestom mestu na tabeli brazilskog šampionata Serije A, sa osvojenih šest bodova, samo dva manje od trenutnog lidera Atletiko Mineira, koji je svoju utakmicu trećeg kola odigrao prethodne noći, pobedivši Kujabu sa 3:0. Igrajući kao domaći tim, na stadionu Beira Rio, Internasional je u poslednjih deset odigranih mečeva zabeležio osam pobeda i dva remija.

A na strani gostiju je Atletiko Gojaniense, koja je zauzvrat postala prvak šampionata u saveznoj državi Gojas, sa željom da prekine jedan od najlošijih startova u istoriji elitnog ranga, gde je u prva tri kola doživeo isto toliko poraza. Dragao, koji je dospeo u nacionalnu elitu tek u poslednjem kolu Serije B prethodne sezone, nije osvojio nijedan bod i ima najlošiji učinak na takmičenju. Takođe, tim iz Gojasa ima i najlošiju odbranu, sa šest primljenih golova u tri kola. Atletico je treći poraz pretrpeo od Sao Paula u prošlom kolu, rezultatom 3:0, povećavajući sumnju u tim koji predvodi Žair Ventura.

U ovom trenutku, klub je na skromnoj 19. i pretposlednjoj poziciji na listi brazilskog šampionata Serije A, bez osvojenih bodova, što je u istinu samo dva boda manje od Krisijume, prvog tima koji je trenutno van zone ispadanja, dok je poravnat sa Kujabom koja je zakucana na dno tabele, samo zahvaljujući lošijom gol-razlikom. U svojih pet poslednjih mečeva tokom sezone u svim takmičenjima, zabeležili su dve pobede, bez remija uz tri pretrpljena poraza, pobedivši Vila Novu dva puta, pored poraza od Flamenga, Botafoga i Sao Paula.

Kao gost, ekipa Atletika ima učinak sa sedam pobeda i tri poraza u poslednjih deset mečeva. Ipak, ono što prilikom ove statistike traba uzeti u obzir, je da su Zmajevi, od deset utakmica tek jednu odigrali na strani u Seriji A, dok su preostale igrane u sklopu državnog prvenstva i Kupa Brazila gde su se susreli sa ekipom iz četvrtog ranga.

Internasional je pokazao značajan napredak poslednjih nedelja, uspevši da poboljša taktičku spremu pod komandom Eduarda Kudeta posle neuspeha u saveznom prvenstvu. Stoga je prirodno da su Koloradosi, koji su uložili velika sredstva u sastavljanje tima, proglašeni za favorita protiv skromnog Atletika iz Gojasa.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

BRAZIL 1 - 4. KOLO

Subota

Vasko - Krisijuma 0:4 (0:1)

/Mateus 32, 47, Bolasi 55, Meritao 69/

Kujaba - Atletiko Mineiro 0:3 (0:1)

/Vargas 28, Skarpa 61, Paulinjo 78pen/

Nedelja

Baija - Gremio 1:0 (1:0)

/Everaldo 17/

Flamengo - Botafogo U TOKU

Korintijans - Fluminense U TOKU

Kruzeiro - Vitorija U TOKU

23.30: (2,00) Fortaleza (3,40) RB Bragantino (3,90)

23.30: (3,30) Žuventud (3,20) Atletiko PR (2,30)

Ponedeljak

01.00: (1,50) Internasional (4,10) Atletiko Gojaniense (7,00)

Utorak

01.00: (3,00) Sao Paulo (3,05) Plameiras (2,55)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 1InternasionalAtletiko Gojanense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara