Fudbaleri TSC-a pred meč sa Olimpijakosom (© MN Press)
Fudbaleri TSC-a pred meč sa Olimpijakosom (© MN Press)

Lazetić bi prvi put da pobedi trenera koji ga uvek „prevari“

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.23. | 09:37

Topolčani zatvaraju kalendarsku godinu kod kuće protiv Čarapana (danas 17 časova, TV Arena Premium 3).

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Uspeo je vicešampion Srbije da se vrati na pobednički kolosek, vezao dva trijumfa kod kuće i prebrodio evropsku odiseju, a da mu ona ne pravi problem u prvenstvu. Zasela je ekipa iz Bačke Topole na treće mesto u Mozzart Bet Superligi, ne može ni gore ni dole, ali bi se pobedom učvrstila na pomenutoj poziciji i prišla Crvenoj zvezdi na sedam bodova razlika, koliko i trenutno beže četvrtoplasiranom Novom Pazaru.

Izabrane vesti

Neće kalkulisati Žarko Lazetić, već će striktno želeti da pobedom odvede TSC u miran zimski san. Za to će mladom strategu biti potreban i prekid mini serije, jer nikada nije uspeo da slavi u duelima protiv ekipa koje sa klupe predvodi Vladimir Gaćinović (17 časova, TV Arena Premium 3).

Četiri puta su snage odmeravali iskusni i mladi stručnjak, tri puta je Vladimir Gaćinović bio uspešnji, jednom je bilo nerešeno. Pamti se prošlosezonski dolazak Novog Pazara u Bačku Topolu, sijaset šansi koje je stvorio TSC i na kraju minimalno slavlje gostiju, koje je došlo preko pogotka Zorana Danoskog (1:0). Prethodno su se Lazetić i Gaćinović sretali kao šefovi stručnih štabova Metalca iz Gornjeg Milanovca, odnosno subotičkog Spartaka i niškog Radničkog. Na ovaj podatak se osvrnuo i šef struke Topolčana, uoči predstojeće utakmice koju njegov tim igra protiv Napretka.

Ekipa koja pobedi Mladost u Lučanima i još da gol u poslednjim sekundama govori o tome da ovde dolazi sa samopouzdanjem. Takođe, dolazi sa trenerom sa kojim imam loš učinak, stalno nas nekako „prevari“, pobedi i igra nerešeno. Iskusan trener koji zna da pripremi utakmicu i ekipu. Ovo će biti tip utakmice gde svi žele da pobede i tako odu na pauzu“, naveo je Lazetić.

TSC je u nizu od četiri utakmice bez primljenog pogotka, pa će na teškom ispitu biti kruševački tim koji se nalazi u donjem delu tabele, mada će se uzdati u svoju solidnu formu na strani gde su uspeli da upišu četiri trijumfa. Vicešampion Srbije će izaći u najjačem sastavu, a ono što posebno raduje šefa struke tima, Žarka Lazetića, je povratak Marka Rakonjca i Petra Stanića posle povrede, te uspon forme koji pokazuje Saša Jovanović.

Projetkovani sastav TSC-a u formaciji 3-5-2: Ilić – Krstić, Stojić, Ćalušić – Cvetković, Radin, Đakovac, Stanić, Petrović – Jovanović, Rakonjac.

MOZZART BET SUPERLIGA, 9. KOLO:

Sreda

Radnički 1923 – Radnik 1:0 (1:0)

/Vižđi 22/

Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Natho 41pen, Saldanja 66 - Endijaj 71/

Četvrtak

Novi Pazar - Spartak Subotica 0:1 (0:0)

/Ubiparip 86/

Radnički Niš - Železničar Pančevo 1:1 (0:0)

/Petrov 54 - Konatar 90+3/

Voždovac - Vojvodina 3:2 (2:1)

/Teodorović 28, Flemings 43, 76 - Vukanović 18, Matić 90+1ag/

Petak

14.00: (1,45) Čukarički (4,40) Mladost (7,50)

16.00: Javor - IMT

17.00: (1,32) TSC (5,10) Napedak (10,0)




tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara