Đakovac (© Star sport)
Đakovac (© Star sport)

Lazetić pred komšijski derbi u Subotici: Kad su svi mislili da će biti u problemu, Spartak se podigao

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 16:46

TSC bez poraza od Subotičana u Mozzart Bet Superligi

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Biće zanimljivo u Subotici pred derbi koji nosi više epiteta od komšijskog, bačkog do vojvođanskog. Šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić je izjavio da ga raduje derbi sa prvim komšijama, pogotovu što smatra da je njegova ekipa u zaletu. Naime, TSC je uspeo da slavi prethodnog vikenda protiv Mladosti Novi Sad, a na gostovanjima nije poražen ove sezone.

Izabrane vesti

„TSC čeka vojvođanski derbi dve izuzetno organizovane ekipe koje su u formi. Spartak je prijatno iznenađenje i pohvalio bih rad kolege kome je uspelo da napravi respektabilan tim. Kad su svi očekivali da budu u problemu sa golovima, jer su ostali bez dvojice najboljih igrača, njima je uspelo da u Novom Sadu ostanu neporaženi od Vojvodine. Izgubili su samo od Čukaričkog na Banovom brdu i to zahvaljujući individualnom kvalitetu protivničkih igrača. Spartak zaslužuje punu pažnju. Dobro je organizovan u svim fazama igre što je pokazao u dosadašnjim mečevima i svakako je vrlo konkurentan,“ rekao je Lazetić.

Trener Topolskog sportskog klubaje naglasio da očekuje mnogo publike, obzirom na blizinu gradova i rivalitet koji postoji među klubovima. Na dosadašnjih šest duela u Mozzart Bet Super ligi tri puta je slavio TSC, a tri puta je bilo nerešeno. Spartak nije uspeo da savlada tim iz Bačke Topole ni u dve prijateljske utakmice u međuvremenu. Mečevi su, ipak, uvek neizvesni, a pamte u TSC-u prvi duel u Subotici i pobedu 2:1 sa igračem manje.

Verujem da će sve biti na odličnom nivou, da će utakmica biti dobra i da ćemo i mi i protivnik biti na maksimumu. Uradićemo sve što je u našoj moći da dođemo do povoljnog rezultata“, zaključio je šef stručnog štaba TSC-a.

Vezni igrač Ifet Đakovac, junak pobede nad ekipom Mladosti iz Novog Sada, saglasan je da je pred ekipom prava derbi utakmica.

„Očekuje nas težak meč. Protivnik je čvrst i dobar, ali verujem da, ako budemo igrali kao u prethodnom kolu, nećemo imati problema i da ćemo se kući vratiti sa povoljnim rezultatom“, kazao je Đakovac.

Utakmica FK TSC – Spartak igraće se u petak, 26. avgusta, od 20.00 na Gradskom stadionu u Subotici. Direktan prenos je obezbeđen na kanalu Arena Sport 1. TSC je treći na tabeli sa 12. + bodova, Spartak je osmi sa devet iz šest utakmica.



tagovi

Ifet ĐakovacŽarko LazetićMozzartMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara