Žarko Lazetić
Žarko Lazetić

Lazetić pred Zvezdu: Ako treba parkiraćemo dva autobusa

Vreme čitanja: 4min | pet. 01.03.24. | 11:05

Vicešampion Srbije sa okrnjenom odbranom dočekuje zahuktalu Crvenu zvezdu (subota 16 časova, TV Arena Premium 1)

Tri pobede na startu proleća za obe ekipe i sada poslastica za sve ljubitelje domaćeg fudbala. Ko će ostati neporažen, da li će najbolja defanziva lige da odoli najefikasnijem napadu, hoće li Žarko Lazetić da slavi protiv Crvene zvezde prvi put sa Topolčanima i da li će Vladan Milojević uspeti da na tabeli prestigne Partizan? Odgovori stižu već sutra, kada u Bačku Topolu dolazi šampion Srbije (subota 16 časova, TV Arena Premium 1).

Svestan je šef struke Topolčana kvaliteta protivnika, o kojem ima samo reči hvale. Prošlosezonski šampion je pod palicom novog/starog trenera, Vladana Milojevića, započeo „prolećni“ deo prvenstva sa tri pobede i tako nastavio poteru za Partizanom koji je ispred crveno-belih sa samo poenom prednosti.

Izabrane vesti

„U poslednje tri utakmice se videlo da Zvezda golove postiže na različite načine i da im je uspelo da implementiraju novine u igru. Pedantno spremaju svaku utakmicu, drugačije pristupaju timovima, adaptiraju se i prilagođavaju protivniku. Za nas je predstojeći meč veliki motiv i prilika koju jedva čekamo“, rekao je Lazetić.

Ističe mladi strateg da je njegova ekipa taktički spremna na izazove koje nosi predstojeći derbi, te da je kroz trening akcenat stavljen na igru u defanzivi ali i na posed lopte, jer u goste ipak dolazi najbolji napad Mozzart Bet Superlige, naspram kojeg će se naći domaćin koji je u dosadašnjem delu prvenstva primio najmanje pogodaka.

„Trenirali smo izvanredno, imali smo dva dobra defanzivna treninga što je veoma važno pred meč sa Zvezdom. Verujem da ćemo se uspešno braniti, ali pre svega ćemo želeti da napadamo da imamo loptu u posedu i nametnemo svoju igru. Očekujem da kad budemo trebali da se branimo svi, nas deset, ako treba i dva autobusa da parkiramo – parkiraćemo dva autobusa. Protiv Zvezde je to uvek komplikovanije i sa određenom nervozom i nadam se da nas pun stadion i značaj utakmice neće sputati, već motivisati da pokažemo ono najbolje što znamo“, naveo je Žarko Lazetić.

TSC je isto kao i Crvena zvezda ostvario tri pobede u nastavku prvenstva, sa tim što su poslednje dve bile minimalne. Radnik iz Surdulice je pored velike dominacije Topolčana savladan pogotkom sa bele tačke, dok su Pančevci i nakon tri pogotka zaostatka umalo stigli do šokantnog izjednačenja. Zadovoljan je sa druge strane Žarko Lazetić prikazanim, jer je njegov tim ostvario maksimalan skor na prethodna tri meča.

“Prezadovoljan sam timom, načinom na koji se nose sa pritiscima. Mi imamo našu internu tabelu na kojoj nismo tako dobro pozicionirani i pred sebe smo, u ovoj polusezoni, postavili mnogo visokih ciljeva. Ovo nam je velika prilika i mada se pripremamo kao i za svaki drugi duel i želimo da budemo najbolji mogući pa da vidimo za šta je to dovoljno protiv sjajne Crvene zvezde“, reči su šefa struke TSC-a.

Crveno-beli su na korak od Partizana, dok su Topolčani već sada sakupili solidnu zalihu bodova i ljubomorno čuvaju treće mesto. Manja je bodovna razlika između tima iz Ljutice Bogdana i TSC-a, nego ona između Topolčana i njihovog prvog pratioca Čukaričkog. Teoretski, pobeda bi ekipi Žarka Lazetića ne samo očuvala poziciju broj tri, nego ih približila mestu koje su osvojili prethodne takmičarske godine.

„Predstojeća utakmica je Zvezdi veoma bitna u borbi za titulu, ali i nama je veoma važna jer smo u ovom momentu bliži Partizanu i Zvezdi nego što su drugi timovi nama. Možda to nije bilo očekivano, pogotovu što smo imali opterećenje Evropom, ali to je realnost koju svi moramo da prihvatimo, da istrajemo i vidimo da li i u ovoj sezoni možemo da pomerimo još neku granicu“, ističe Žarko Lazetić.

U znatno slabijem sastavu dočekuje TSC šampiona Srbije, pre svega kada se priča o defanzivi. Nema povređenih Josipa Ćalušića i Mateje Đorđevića, Nemanja Stojić je suspendovan te će zbog toga biti muke oko izbora centralnih bekova. Još veće poteškoće imaće Žarko Lazetić na poziciji desnog beka, jer su mu obe opcije povređene. Vezni red i ofanziva su u potpnuosti spremni za sustrašnji derbi između vicešampiona i šampiona Srbije. Bio je tim iz Bačke Topole u prethodnom duelu dva tima bez nekih standardnih igrača, pa je uspeo da osvoji bod (1:1).

„Nedostajaće nam nekoliko igrača, pre svega Ćalušić koji je imao intervenciju koja je prošla dobro i očekujemo da će se za mesec dana vratiti na teren. Cvetković će zbog povrede medijalnog ligamenta u poslednjim minutima utakmice u Pančevu odsustvovati nekoliko nedelja. Stojić je dobio četvrti karton, Šoš je imao manju intervenciju, Vlalukin se oporavlja posle bolesti, tako da ini oni neće igrati u subotu. Imamo dosta problema, ali navikli smo na takve situacije. I prošle polusezone smo u meč protiv Zvezde ušli bez nekoliko standardnih igrača pa se završilo dobro po nas. Srećom ostali su dobro trenirali i biće to prilika da neki fudbaleri dobiju veću šansu i pokažu da su sa pravom tu“, istakao je šef struke TSC-a.


tagovi

Žarko Lazetić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara