Marselo Bijelsa i Stiven Džerard (©Reuters)
Marselo Bijelsa i Stiven Džerard (©Reuters)

Lids bez osmorice na Tobdžije, Džerardova zvezda sija i na Vila parku

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.12.21. | 11:21

Premijer liga: Samo dve utakmice u subotu. Marselo Bijelsa u problemu, Arteta izbacio iz tima Pjera Emerika Obamejana. Aston Vila igra kao preporođena posle dolaska legenda Liverpula

Korona virus stvara nove probleme na Ostrvu. Čak pet mečeva 18. kola je odloženo. Danas se igra samo u Birmingemu i Lidsu.

Zanimljivi meč se očekuje na Eland roudu gde četa Marsela Bijelsa dočekuje Arsenal (18.30). Tobdžije su na odličnom četvrtom mestu. Tim Mikela Artete pobeđuje "male“, ali s velikanima - Liverpulom, Čelsijem i mančesterskim gigantima po pravilu bude poražena. Prošle sezone nije izborena ni Evropa, a sada Liga šampiona nije nemoguća misija za tim iz Londona, odnosno četvrta pozicija koja vodi u najjače klupsko takmičenje na Starom kontinentu.

Izabrane vesti

Tim iz Jorkšira je slabiji nego prošle sezone. Lids ne bi trebalo da se bori za opstanak, ali će teško da se umeša u gornji deo tabele. Ima samo bod u prethodna tri kola.

Argentinski stručnjak Bijelsa ima mnogo problema s povredama. Ne može da računa na osmoricu igrača. Poslednji u nizu van stroja su Džejmi Šeklton i Den Džejms. Oni su se povredili na meču protiv Sitija, kada je Lids doživeo debakl (0:7). Od ranije van stroja su Kalvin Filips, Patrik Bamford, Lijam Kuper, Rodrigo i Paskal Srtujk, dok je zbog kartona suspendovan Žunior Firpo, letošnje pojačanje iz Barselone.

18.30: (4,20) Lids (3,60) Arsenal (1,95)

Prva zvezde Arsenala u prethodnih nekoliko godina Pjer Emerik Obamejan je na ledu kod Artete. Prvo mu je oduzeta traka, a kasije je španski stručnjak odlučio da ne računa više na usluga Gabonca. On bi u januaru mogao da napusti Emirate. On neće trenirati s prvom timom do kraja godine. Slična situacija prošle sezone je bila sa Mesutom Ozilom koji je na kraju napustio Arsenal i preselio se u Fenerbahče.

Arteta nema problema oko ostalih igrača. Povređen je nemački golman Bernd Leno, ali na golu se ustalio Aron Ramsdejl, pojačanje iz Šefild junajted prošlog leta. U timu dugo nije ni bosanskohercegovački reprezentativac Sead Kolašinac.

Arsenal je mnogo bolji kod kuće. Na gostovanju ima samo dve pobede, odnosno sedam bodova. Tri vezana neuspeha imaju Tobdžije van svog stadiona. Lids na svom Eland roudu nema poraz već pet kola, a čak četiri remija. Ove sezone, Arsenal je u Liga kupu Engleske pobedio Lids sa 2:0. Prošle sezone, tim iz Londona je osvojila četiri boda protiv današnjeg rivala. U Lidsu nije bilo golova, dok je na Emiratima bilo 4:2 za tim Mikela Artete.

16.00: (1,85) Aston Vila (3,50) Barnli (5,00)

Aston Vilu je preporodio Stiven Džerard posle dolaska iz Rendžersa. Na Vila park stiže Barnli (16.00). Domaćin ne može da računa na šestoricu fudbalera. Van stroja su Kinan Dejvis, Marvelus Nakamba, Morgan Sanson, Bertrand Traore i Leon Bejli. Džerard ima veliko poverenje u Džejkoba Remzija koji je započeo pet od šest utakmica otkad je Džerard na klupi tima iz Birmingema.

Korona je desetkovala i Barnli. I dalje će Šon Dajš da igra bez Maksvela Korneta, Ešlija Barnsa, Dejla Stivensa i Konora Robertsa. Barnli ima samo jedan poraz na šest mečeva, ali čak četiri remija.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

PREMIJER LIGA – 18. KOLO

Subota

16.00: (1,85) Aston Vila (3,50) Barnli (5,00)

18.30: (4,20) Lids (3,60) Arsenal (1,95)

Nedelja

15.00: (22,0) Njukasl (9,00) Mančester Siti (1,15)

15.00: (6,50) Vulverhempton (3,70) Čelsi (1,65)

17.30: (5,90) Totenehem (4,10) Liverpul (1,63)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Everton – Lester

Mančester junajted – Brajton

Sautempton – Brentford

Votford – Kristal Palas

Vest Hem - Norič



tagovi

Premijer ligaArsenalLids JunajtedBarnliAston VilaMarselo BijelsaStiven Džerard

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara