Slavlje fudbalera Liverpula (©Reuters)
Slavlje fudbalera Liverpula (©Reuters)

Liverpul diše za vratom Junajtedu, Salah stotim golom na Enfildu presudio Brentfordu

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.05.23. | 20:23

Jedina sreća za Crvene đavole je to što imaju dve utakmice više od Redsa

Daleko od toga da je imao godinu za pamćenje, ali Liverpul bi u finišu sezone mogao da nadoknadi bar deo onoga što je izgubio eventualnim plasmanom u Ligu šampiona. Za sve što se događaja ponajmanje je kriv Mohamed Salah, čovek koji definitivno zaslužuje da bude prepoznat kao jedan od najboljih igrača u istoriji giganta sa Enfilda.

Faraon je zatvorio subotnji program u Premijer ligi golom u 13. minutu kojim je presudio Brentfordu, a Liverpul doveo na prag zone Lige šampiona! Redsi sada zaostaju samo bod za Mančester junajtedom koji, doduše, ima dva meča zaostatka i tu leži šansa da se zadrži veliki konkurent na pristojnom odstojanju.

Izabrane vesti

Salah je ponovo obeležio pobedu Liverpula, šestu uzastopnu u Premijer ligi, golom kojim je ispisao istoriju! Naime, Egipćanin je deveti put zaredom zatresao mrežu na Enfildu i jedini je igrač Liverpula kome je tako nešto uspelo. Takođe, ovo mu je bio jubilarni stoti pogodak na čuvenom stadionu, a treću godinu zaredom stigao je bar do 30 golova, a četvrti put u poslednjih šest sezona. Neverovatnim brojkama treba dodati i da se izjednačio sa Stivenom Džerardom na po 186 golova na večnoj klupskoj listi... Možda nije imao brutalnu sezonu, ali je i te kako za poštovanje.

Nije se Liverpul proslavio danas i utisak je da je definitivno morao i mogao da postigne bar još jedan gol kako bi se ranije otklonila svaka sumnja oko pobednika susreta. Salah je u 13. minutu iskoristio dobar pregled Fabinja koji je dubinskom loptom pronašao Virdžila van Dajka u šesnaestercu gostiju, da bi ovaj prosledio istu do najboljeg strelca kluba za prednost koja se zadržala do kraja.

Da je Liverpul morao više najbolje pokazuje to što je Brentford zatresao mrežu u finišu poluvremena preko Ajvana Tonija, s tim da je isti poništen ubrzo zbog ofsajda. Liverpul je ređao prilike, ali nije tu bilo pokušaja od kojih je naročito morao da strepi golman Raja. I to je verovatno bio jedan od dva najveća problema Liverpula, veći procenat realizacije uz skraćenu rotaciju zbog stalnih povreda najboljih igrača i odbranu koja je definitivno bila ispod svih merila za tim koji juri sam vrh tabele.

PREMIJER LIGA - 35. KOLO

Subota

Bornmut - Čelsi 1:3 (1:1)

/Vinja 21 – Galager 9, Badijašil 82, Feliks 86/

Mančester Siti - Lids 2:1 (2:0)

/Gundogan 19, 27 – Rodrigo 85/

Totenhem - Kristal Palas 1:0 (1:0)

/Kejn 45+1/

Vulverhempton - Aston Vila 1:0 (1:0)

/Toti 9/

Liverpul - Brentford 1:0 (1:0)

/Salah 13/

Nedelja

17.30: (2,50) Njukasl (3,50) Arsenal (2,95)

20.00: (3,60) Vest Hem (3,60) Mančester Junajted (2,15)

Ponedeljak

16.00: (2,70) Fulam (3,35) Lester (2,60)

18.30: (1,37) Brajton (5,20) Everton (10,0)

21.00: (2,15) Notingem Forest (3,35) Sautempton (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mohamed SalahLiverpulBrentford

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara