Ćabi Alonso (Reuters)
Ćabi Alonso (Reuters)

Liverpul otvorio karte i krenuo po Ćabija Alonsa

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 17:29

Prvi kontakt napravljen, javlja BILD

Jirgen Klop odlazi sa Enfilda na kraju sezone, uprava Liverpula nema razloga da čeka i zato je napravila prvi korak i krenula po Ćabija Alonsa. Prema tvrdnjama BILD-a, inicijalni upit poslat je čoveku koji predvodi Bajer Leverkuzen ka prvoj tituli prvaka Nemačke u klupskoj istoriji. Posrednik je bio Alonsov agent Injaki Ibanjez (59) i upravo je on obavestio Farmaceute o Liverpulovoj nameri da najperspektivniji trener Evrope bude Klopov naslednik.

Napad velikana sa Enfilda bio je očekivan, ali nije izazvao nikakvu bojazan u redovima Leverkuzena. Štaviše, Kristijan Falk tvrdi da bi lideri Bundeslige čak bili iznenađeni da je Alonsov majstorski posao koji obavlja na Baj areni, prošao nezapaženo. Već sada, uradio je gigantske stvari na klupi Leverkuzena na koju je seo početkom oktobra 2022. godine. Preuzeo je tada, uoči devetog kola pretposlednji tim na tabeli (samo jedna pobeda, dva remija i čak pet poraza iz osam mečeva), a sezonu okončao na šestom mestu. Samo ćemo dodati da u aktuelnoj takmičarskoj godini njegova kaznena ekspedicija gospodari Bundesligom i da 11 kola pre kraja prvenstva nema poraz i beži osam bodova jedanaestostrukom šampionu Bajernu!

Izabrane vesti

Upravo će se Bajern koji je imenovao Maksa Eberla kao vrhovnog odgovornog za sportska pitanja, takođe pokušati da angažuje Alonsa koji je kao igrač nastupao i za Redse i za Bavarce i za Real Madrid. A Aspirindžijama će prema klauzulu u ugovoru, ruke biti vezane ukoliko Alonso bude želeo da ide u neki od pomenuta tri kluba.

Poslednjih dana salvu komplimenata dobio je Alonso od dvojice najvećih premijerligaških stručnjaka Jirgena Klopa i Pepa Gvardiole.

"Fudbal koji njegov Leverkuzen igra, kako namešta tim, transferi koje je napravio - to je apsolutno izvanredno. Igrao sam u Bundesligi dugo i mogu da kažem da je to što radi impresivno. Ne samo sa aspekta osvojenih bodova, već i načina na koji mu ekipa igra", rekao je Klop, a Gvardiola je nastavio u sličnom maniru: "Posao koji obavlja je fantastičan. Jedini neporaženi tim, bori se sa Bajernom. Sada mu sledi najvažniji deo sezone. Oni ne mogu da osvoje Bundesligu, već mogu da je izgube... Jer svi misle da je to već gotova stvar", ipak je svojim iskustvo Pep pozvao svog zemljaka i čoveka kojeg je nekada trenirao, na oprez.

Liverpul je otvorio karte. Bajern je za sada ostao tajnovit iako nemački mediji nemaju dilemu da je Alonso prvi pik uprave.


tagovi

LiverpulĆabi AlonsoBajer Leverkuzen

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara