Ćabi Alonso (©Reuters)
Ćabi Alonso (©Reuters)

Liverpul zvao Ćabija Alonsa, Longorija sleže ramenima: I kad te odbija kažeš mu hvala

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 12:57

Svi znaju šta je plan čelnih ljudi sa Enfilda

Jirgen Klop će pokušati da osvoji još jednu titulu, uspeo ili ne, svakako ide na leto. Liverpulu ostavlja ekipu za diku, ali i težak zadatak da mu se pronađe naslednik. U stvari, pitanje je koliko težak, jer svi znaju koga Liverpul hoće, pitanje je samo koga hoće Ćabi Alonso?

Bask koji ove sezone drži časove na klupi Bajer Leverkuzena, trenutnog lidera Bundeslige, odavno je već na meti brojnih evropskih velikana, ali odavno se već zna da on u ugovoru sa Aspirindžijama ima interesantne klauzule koje se odnose na tri njegova bivša kluba.

Izabrane vesti

Izuzimajući Real Sosijeda, Alonso se proslavio igrajući za Liverpul, Real Madrid i Bajern Minhen zbog čega je tražio da mu se u ugovor ubaci klauzula po kojoj može da ide ako ga zove neki od tih klubova. Predsednik Olimpika iz Marselja Pablo Longorija, inače Španac, iz prve ruke može da potvrdi da je Alonso zaista tako odlučio.

Jer Longorija je Alonsa zvao još na leto 2022. kada je Horhe Sampaoli dobio otkaz na Velodromu.

Otišao sam da ga vidim. Rekao mi je ne sa izvesnom dozom elegancije, iste one koja ga je krasila kad je bio igrač i stopalom delio dijagonale od 40 metara. Govorio mi je da ne želi i trebalo je da budem ljut. Umesto toga sam želeo da mu zahvalim. Vidiš da mu mozak radi na određenoj brzini, još tada je znao koja tri ili četiri kluba želi da trenira i bio je spreman da ih čeka”, govorio je Longorija za So Foot magazine.

I nema nikakve dileme: Liverpul, Real,Bajern. Liverpul je prvi potegao. Francuski Foot Mercato, solidan ili bar sve solidniji izvor transfer informacija, tvrdi da su Redsi zvali Alonsa još u novembru. Javnost je možda za Klopovu odluku saznala tek dva meseca kasnije, ali na Enfildu su znali.

Izazova posao osle devet Klopovih sezona, ali javnost nikoga drugog ne bi radije videla na tom mestu. Pride, Real je trenutno zauzet, Karlo Ančeloti je nedavno produžio ugovor sa Kraljevskim klubom. Tomas Tuhel istina ima protivnike u Minhenu, ali ni Bajern nije još spreman za rastanak…

Liverpul dakle ima šanse. Dosta dobre. Mada niko još ne zna kako razmišlja Alonso



tagovi

Ćabi AlonsoLiverpulBajer Leverkuzen

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara