Trenutak kada se Mohamed Salah našao na travi (©Reuters)
Trenutak kada se Mohamed Salah našao na travi (©Reuters)

Liverpulu se finale pretvorilo u agoniju: Trojicu mučili grčevi, Van Dajk nešto bolji od Salaha

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 22:46

Egipćanin kaže da će sigurno igrati finale Lige šampiona, Holanđanin najavljuje odlazak kod specijaliste

Trofej FA kup završio je u rukama Liverpulovih fudbalera posle 16 godina, mada se finale sa Čelsijem pretvorilo u pravu agoniju.

Zastala je knedla u grlu svima u Liverpulu kada su videli Mohameda Salaha na travi već posle pola časa, a tek ih je Egipćanin sve “ohladio“ kada je postalo jasno da ne može da nastavi susret zbog čega je na teren morao Diogo Žota. Sumnja se na preponu jer se baš za tu regiju držao kada je završio na travi, niko još nije spreman da kaže koliko je povreda ozbiljna, mada je Salah već izjavio kratko posle utakmice da će sigurno igrati finale Lige šampiona protiv Reala u Parizu 28. maja.

Izabrane vesti

Utorak, 20.45: (6,75) Sautempton (4,50) Liverpul (1,52)

Pre Salaha na travi se našao golman Alison pošto je dobio jak udarac u glavu od Markosa Alonsa, zbog čega je morao da dobije medicinsku pomoć i utakmica je prekinuta na nekoliko minuta.

Utakmica je prošla tako da je još nekoliko igrača Redsa u međuvremenu osetilo probleme sa mišićima. Uglavnom su to bili grčevi, ali su nelagodnost osetili Nabi Keita, Ibrahima Konate, Tijago Alkantara i još neki, što je svakako razlog za brigu na Enfildu s obzirom na to da i dalje jure titule u prvenstvu i Ligi šampiona.

Najveću brigu izazvala je povreda Virdžila van Dajka koga je Jirgen Klop morao da zameni prvi put ove sezone u prvom minutu nadoknade vremena. Zamenio ga je Džoel Matip, Holanđanin se požalio na povredu kolena sa kojim je ranije imao dosta problema. Mada, trener osvajača FA i Liga kupa optimističan je po pitanju njegovog učešća u sudaru svetova za dve sedmice.

“Mislim da je Mo u nešto lošijem stanju u odnosu na Virdža, on se oseća dobro. Osetio je koleno, nadam se da će biti dobro. Imamo tim koji može da izađe na teren“, poručio je Klop, na šta se nadovezao Van Dajk:

“Ići ću na preglede. Osetio sam koleno još u prvom poluvremenu kod jednog sprinta, tačnije neki trzaj, ali nastavio sam da igram. Na kraju, ne smem zbog tima da rizikujem ništa i verovao sam u Matipa. Nadam se da ću biti dobro“.

Sa pouzdanim levim bekom Endijem Robertsonom zasad je sve u redu i ostrvski mediji ne pišu o njegovom izlasku sa terena na neki poseban način, izuzev da je i taj trenutak izazvao strah kod navijača i stručnog štaba. No, ne očekuje se da će izostati.

Do finala Lige šampiona Liverpul očekuje utakmica sa Sautemptonom u utorak uveče, pre poslednjeg kola sa Vulverhemptonom na Enfildu u nedelju. Sada se čekaju izveštaji specijalista...



tagovi

Jirgen KlopMohamed SalahVirdžil van DajkLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara