Luka Menalo za Mozzart Sport o tituli Dinama: Nikad neizvesnije, pobede nad Rijekom i Osijekom prekretnica

Vreme čitanja: 4min | pon. 23.05.22. | 18:11

Šampionska trka u Hrvatskoj nikad neizvesnija, a reprezentativac BiH golovima u finišu umnogome je doprineo da pehar ostane u Zagrebu

Kada je 2018. godine iz Širokog Brijega otišao u zagrebački Dinamo, zaista se nije moglo predvideti da li će i koliki trag u hrvatskom velikanu ostaviti Luka Menalo. Svojevremeno je kao jedan od najtalentovanijih igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine skrenuo pažnju hrvatskog velikana, te je u tabor Zagrepčana ušao na mala vrata. Dinamo ga je slao na pozajmice, kako bi stekao iskustvo i mogao mnogo više da doprinese u šampionskim pohodima zagrebačkih Modrih.

Posle četiri godine uspeo je da dokaže stručnom štabu da je kadar dostojan najboljeg tima u Hrvatskoj te je ove sezone bio važan šraf u pohodu na novu šampionsku titulu, koja je overena u pretposlednjem kolu pobedom na gostovanju u Šibeniku.

Izabrane vesti

Dinamo je 33. titulu prvaka proslavio na Maksimiru i to pobedom nad večitim rivalom Hajdukom, a Menalo je upisao asistenciju i odigrao ključnu ulogu kod drugog pogotka Modrih.

Osećaj je zaista predivan, pogotovo jer je sezona bila turbulentna. Na kraju smo uspeli da obezbedimo titulu dva kola pre kraja i mislim da nema niko srećniji od nas. Iskreno, ne sećam se da je trka za titulu bila odavno ovako uzbudljiva i da je trajala do samog kraja. Postojala je mogućnost da se sve rešava u poslednjem kolu i to u međusobnom duelu sa Hajdukom. Stvarno zanimljiva sezona, i mislim da je to vratilo još više navijača i publike, i to je još jedan razlog zbog kojeg smo srećni„ istakao je Menalo na samom početku razgovora za Mozzart sport.

Luka Menalo je u tek završenoj sezoni odigrao 22 meča, te upisao tri gola i četiri asistencije. Svakako je jedan od najbitnijih onaj protiv direktnog konkurenta Osijeka, kojim je možda bilo jasnije da će Modri doći do nove titule.

Malo smo se svi pribojavali te utakmice. Hajduk je igrao pre nas protiv Rijeke i pobedio 3:0. Nije onda lako ni ući u utakmicu kada si pod određenim pritiskom, međutim, to je bila jedna od najboljih utakmica koju smo odigrali ove sezone. Dominirali smo svih 90 minuta, postigli tri gola, a ja sam dao jedan. Mada, mogli smo pobediti i ubedljivije. Mislim da je ta utakmica, uz onaj trijumf protiv Rijeke, bila trenutak u kojem smo prelomili sezonu“.

Iako je od transfera u Dinamo uglavnom bio na pozajmicama u Rijeci, Slaven Belupu i Olimpiji, Uprava zagrebačkog Dinama nije gubila poverenje u mladog ofanzivnog vezistu. Uspeo je da nađe svoje mesto pod zagrebačkim suncem i u nedavno završenoj sezoni da značajan doprinos u osvajanju titule. Ipak, teško se bilo privići na veliki klub.

Ovo je moja prva cela sezona u Dinamu i jako sam srećan zbog toga. Izborio sam se za to. Odigrao sam stvarno veliki broj utakmica ove sezone, što od starta što ulazeći sa klupe, ali mislim da je ovo bila jedna korektna sezona sa moje strane. Ogromna je razlika doći iz Premijer lige u HNL i u Dinamo. U klub koji je uređen maksimalno, u svim strukturama. Velika je to promena, pa u početku malo lutate i ne možete da se pronađete, ali kad pogledam iz ove perspektive drago mi je što se sve na kraju dobro završilo“.

Odigrao je Dinamo sijaset velikih utakmica u Evropi ove i prethodnih sezona, a posebno su mu se u sećanju urezali dueli sa Seviljom i Vest Hemom, i direktni dueli sa Deklanom Rajsom i Ivanom Rakitićem.

Sigurno je da ću pamtiti evropske pobede protiv Sevilje i Vest Hema. Kada je reč o prvenstvu ova pobeda protiv Osijeka mi je najdraža, jer je stvarno bila najbolja atmosfera na nekoj utakmici otkako sam ja u Dinamu. Od protivničkih igrača svakako su najveći utisak ostavili Deklan Rajs iz Vest Hema i definitivno Ivan Rakitić. Kada je reč o saigračima, zaista je bilo i ima mnogo kvalitetnih igrača, ali eto kada bih morao izdvojiti neke to su Dani Olmo i Bruno Petković”.

I dalje Luka Menalo prati dešavanja u Širokom Brijegu...

Naravno da svako kolo pratim šta se dešava. Često i gledam utakmice, a kada to nisam u prilici onda gledam rezultate i šta se sve dešavalo. Žao mi je što Široki nije imao baš najbolju sezonu, ali verujem da će se to promeniti i da će već od naredne uspeti da izbori plasman u Evropu“.

Pre nego što je uspeo da pokaže sav svoj kvalitet Dinamu, morao je prethodno dobro da se oznoji na pozajmicama u Rijeci, Slaven Belupu i Olimpiji, odakle nosi lepe utiske i značajno iskustvo.

Hrvatska liga je po mom mišljenju definitivno najkvalitetnija, što i pokazuju rezultati u Evropi koje Dinamo pravi. Slovenačka liga je kvalitetom ispod Hrvatske, a iznad BiH. Dosta je lakše igrati nego u BiH, jer neke ekipe nemaju toliki pritisak kao u BiH. Suđenje je takođe dosta bolje, kao i infrastruktura u kojoj se mogu porediti i sa hrvatskom ligom. Ja bih to poređao ovako: Hrvatska, Slovenija, BiH“, završio je Menalo razgovor za Mozzart sport.


tagovi

Luka MenaloDinamo ZagrebHNLex-Yu fudbalEX-YU lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara