(© AFP)
(© AFP)

Mašina za davanje golova štancuje i u 38. godini: Ronaldo dao više od Kejna, Embapea, Halanda...

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 02:02

Niko u 2023. nije efikasniji od Portugalca

Kad je odlazio u Saudijsku Arabiju pričalo se da mu je to kraj karijere, da bi i na novoj adresi nastavio da pomera granice. Da, u takmičenju slabijem od prethodnih, a dovoljno zanimljivim posle silnih ulaganja Arapa minulog leta. Zato, kad se crta podvuče, Kristijano Ronaldo ponosno može da konstatuje da 2023. godinu završava kao najbolji strelac u kalendarskoj godini.

Na planeti Zemlji niko nije bio efikasniji od Portugalca. Do utorka veče to su bili Hari Kejn i Kilijan Embape, a onda je CR7 realizovao dva jedanaesterca u trijumfu Al Nasra nad Al Itihadom (5:2) i prestigao asove Bajerna i Pari Sen Žermena. Pošto mu je to bila poslednja utakmica pre ulaska u 2024. ostaće zapisano da je Ronaldo 53 puta tresao mrežu, bilo za klub, bilo za reprezentaciju. Ostavio je iza sebe Engleza i Francuza, koji su osim za državne timove, pogađali za Totenhem i Bajern, odnosno PSŽ. Vredi pomenuti da je još jedan sjajan golgeter ostao iza Ronalda, pošto se Erling Haland zaustavio na koti 50.

Izabrane vesti

Sve dobija dimenziju više ako se zna da je Ronaldo najbolji na svetu u 38. godini života. I da, izgleda, ne planira da stane. Na ta 53 gola valja dodati 15 asistencija, što znači da je na 58 utakmica učestvovao u pogocima 68 puta! Impresivno! Da bi dao i(li) namestio gol potrebno mu je 75 minuta na terenu. Još nešto, 130 puta je pucao u okvir gola i pogodio 53 puta.

Kad se zbroje svi golovi, otkako je prvi put profesionalno šutnuo loptu, Kristijano ima 872 gola. Čisto poređenja radi, Lionel Mesi je na 821. Doduše, Argentinac je dve godine mlađi.



tagovi

Al NasrKristijano RonaldoSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara