Kilijan Mbape (©Reuters)
Kilijan Mbape (©Reuters)

Mbape prvi put nosio kapitensku traku i ispisao istoriju sa pet golova protiv šestoligaša (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 22:39

PSŽ "ispoštovao" niželigaša sa sedam pogodaka, od kojih je većinu postigao

Pravu je čast šestoligašu Pa de Kaselu priredio trener Pari Sen Žermena Kristof Galtije, kada im je na megdan od starta susreta 1/16 finala Kupa Francuske izveo postavu sa Kilijanom Mbapeom, Nejmarom, Serhijom Ramosom, Karlosom Solerom, Vitinjom... Jasno, pretila je katastrofa niželigašu, a za to se postarao Mbape. Francuski reprezentativac je prvi put u karijeri poneo kapitensku traku Svetaca i veče za pamćenje ukrasio sa čak pet pogodaka - 7:0.

Postao je tako mladi francuski napadač prvi igrač u istoriji PSŽ-a koji je na jednoj utakmici postigao pet pogodaka. Bio je veoma raspoložen, rešen da "ispoštuje" rivala i odigra bez rezerve. Leteo je potereno, činilo se da može da postigne pogodak kad mu se prohte. Sreća po domaćina, stao je na pet.

Izabrane vesti

Dominacija Parižana se jasno oslikava i kroz statistiku. Iako nisu insistirali na posedu (59-41 odsto), dozvolili su nemoćnom rivalu samo jedna udarac za 90 i kusur minuta. Uputili čak 26. Golman domaće ekipe Romejn Samson je ubeležio šest intervencija.

Bilo mu je potrebno 29 minuta da načne rivala, a uradio je to na asistenciju Nuna Mendeša i otvorio Pandorinu kutiju. Samo četiri minuta kasnije našao se u ulozi asistenta, Nejmar je bio egzekutor. Brazilac je promešao odbrani rivala sa par driblinga, šutirao iz nezgodnog ugla i uz malo sreće poslao loptu u velikom luku preko linije.

A onda, jedan od najlepših trenutaka na utakmici i to samo 60 sekundi posle drugog pogotka Svetaca. Seo je Kilijan na skuter, pobegao odbrani rivala, prihvatio dubinski pas Danila Pereire i lobova protivničkog golmana za 3:0.

Nisu tri pogotka bila dovoljna PSŽ-u na poluvremenu, da bi Kilijan Mbape kompletirao het-trik u 44. minutu. Samo 15 minuta mu je bilo potrebno da postigne tri pogotka.

Otišlo se potom na odmor, a taman što su domaći igrači predahnuli - ponovo Mbape. Lobovao je Nejmar zadnju liniju rivala, poslao lepu loptu ka Francuzu, koji je ponovo pobegao odbrani rivala, a onda i golmanu Samsonu. Usledila je rutinska realizacija za 5:0.

Osam minuta kasnije u strelce se upisao i Karlos Soler, da bi tačku na više nego ubedljiv trijumf Pari Sen Žermena, svojim petim, rekordnom pogotkom, stavio Kilijan Mbape u 79. minutu.

KUP FRANCUSKE – 4. KOLO

Ponedeljak

Pa de Kasel - Pari Sen Žermen 0:7 (0:4)

/Mbape 29, 34, 40, 56, 79, Nejmar 33, Soler 64/

(U osminu finala su se plasirali Rodez, Tuluz, Olimpik Marselj, Anesi, Rems, Lans, Virzon Fut, Lorijan, Nant, Anže, Olimpik Lion, Lil, Okser, Pariz i Grenobl)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Pari Sen ŽermenKilijan EmbapeNejmarKup Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara