Đoan Laporta (©AFP)
Đoan Laporta (©AFP)

Mesi čestitao Barseloni, Laporta u ekstazi: Uradićemo sve da ga vratimo

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 05:29

Predsednik novog prvaka Španije velikim rečima pokušava da ubedi argentinskog asa da se vrati...

Možda nije tako dominantna kao neke prethodne titule, ali u Barseloni će dobro pamtiti 27. pehar šampiona države, najviše kao podsetnik kroz šta je sve klub prošao u proteklim godinama i da je oporavak proces koji traje.

Posle ubedljivog trijumfa koji je poslao gradskog rivala Espanjol u Segundu, Lionel Mesi bio je jedan od prvih koji je čestitao svom nekadašnjem klubu na uspehu što je dodatno zapalilo prvog čoveka Barse Đoana Laportu.

Izabrane vesti

On je tokom slavlja u svlačionici sa igračima poručio za klupsku televiziju da će uraditi sve kako bi Argentinca vratio na stadion Kamp Nou.

"Uradićemo sve što možemo", poručio je Laporta.

Da li će Barselona uspeti u svojim namerama ili ne, pitanje je. Mesi će izvesno otići iz Pariza pošto mu istekne ugovor sa PSŽ, samo je izglednije da će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji gde mu se sprema vanvremenski ugovor vredan pola milijarde evra ili u najgorem slučaju u MLS. No, u Barseloni sada ne razmišljaju previše o tome, već se raduju uspehu.

"Ovo je istorijska noć, istorijska titula. Uzeli smo je četiri kola pre kraja, što je velika stvar. Ovo je rezultat velikog i napornog rada, truda i talenta. Moram da čestitam igračima, trenerima, upravi, kao i svima zaposlenim u klubu, rukovodiocima, članovima Borda, navijačima, ali i našim pristalicama širom planete. Ovo je za sve vas, vi ste šampioni".

Laporta kaže da je Barselona od početka kontrolisala meč i zasluženo pobedila, ali se nije mnogo zadržao na samom meču, koliko se fokusirao na izazove kroz koje je klub prošao u jeku finansijske krize…

"Uspeli smo da spasimo klub, da ga oporavimo i vratimo radost u Barselonu. Vidite to i po publici na stadionu. Želim da ovo bude prva u nizu titula u novoj eri Barselone. Nadam se da ćemo uspeti da se pojačamo i izvršimo sve naše planove, poštujući finansijski fer-plej. Radimo domaći zadatak, cilj nam je da napravimo još bolji tim za narednu sezonu".

Treneru Ćaviju je posebno čestitao.

"Radio je toliko mnogo da bi nam doneo kvalitetan fudbal, znanje i radnu etiku, zaslužuje posebne pohvale. Imamo odličnog trenera".

Živa legenda kluba Serhio Buskets se posle više od 15 godina oprašta od kluba sa titulom u rukama.

"Buskets je odigrao sjajnu utakmicu, bio naš štit u sredini terena, pokazao da je pravi šampion i da zaslužuje ovo, da ispiše istoriju".



tagovi

Đoan LaportaLionel MesiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara