©AFP
©AFP

Miljonarios rutinski overio plasman u finale Aperture

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 02:27

Domaćin rutinski savladao Independijente (2:1)

Porazom od Čika u prethodnom kolu Miljonarios je prolongirao rešavanje pitanja ko će se iz Grupe B plasirati u finale kolumbijske Aperture, međutim popravni protiv Independijentea predstavljao je rutinski posao za domaćina koji je razrešio pitanje pobednika u 13 minuta (2:1).

Mrežu gostiju iz Medeljina načeo je Linas u 50. minutu, a prednost je već u 63. udvostručio Katano i nagovestio overu prvog mesta u grupi. Iako bez rezultatskog imperativa, zakucani za dno, fudbaleri Independijentea potrudili su se da skupo prodaju kožu za šta su nagrađeni počasnim pogotkom u 90. minutu iz penala koji je realizovao Batalja.

Izabrane vesti

Posebno raspoložen na putu do pobede bio je golman ekipe iz Bogote Huanito Moreno koji je iskoristio ukazanu šansu i na odličan način zamenio Alvara Montera.

Mladi golman odužio se u potpunosti za ukazano poverenje te je u prvom poluvremenu neutralisao skromno izdanje saigrača koje su mogli da kazne Setre i Pons, dok je odlično veče ukrasio odbranivši izglednu šansu Setreu i u drugom poluvremenu.

Čuvar mreže opravdao je tako epitet amajlije pošto klub sa njim među stativama ne zna za poraz i na osam utakmica ima šest pobeda i dva remija.

Istovremeno, u drugoj utakmici Grupe B Amerika de Kali je savladala Čiko (3:2) i tako okončala takičenje u Kvadrangularu iza Miljonariosa.

KOLUMBIJA 1, APERTURA - KVADRANGULAR, POSLEDNJE 6. KOLO

Nedelja

GRUPA A

03.00: (2,30) Agilas (3,30) Alijansa Petrolera (2,90)

03.00: (1,72) Atletiko Nasional (3,60) Pasto (5,20)

GRUPA B

Amerika Kali - Bojaka Čiko 3:2 (1:1)

/Moskera 43, Mena Perea 68, Sančez 72 - Velasko 37ag, Pena 64p/

Miljonarios - Independijente Medeljin 2:1 (0:0)

/Linas 50, Katano 63 - Balaja 90/



tagovi

KolumbijaMiljonarios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara