Foto: AFP
Foto: AFP

Mislima još u Libertadoresu: LDU Kito je noćna mora Barselone

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 04:29

Derbi 5. kola šampionata Ekvadora pripao gostima (2:0)

Opijeni uspehom u Kopa Libertadoresu, eliminacijom Fluminensea i plasmanom u polufinale, fudbaleri Barselone dočekali su LDU Kito u okviru 5. kola šampionata Ekvadora. Na krilima raspoloženog golmana Adrijana Gabarinija gosti su uspeli da stignu do celog plena (2:0) i tako nastave niz odličnih rezultata u međusobnim duelima sa večerašnjim rivalom.

Inspirisani čuvar mreže uspeo je da odoli pred naletima rivala i sačuva mirnu mrežu, te je LDU Kito pogotkom Luisa Amarilja nagovestio veliku pobedu već u 29. minutu. Napadač gostiju u nastavku je imao još tri vrlo dobre prilike da udvostruči prednost i tako otkloni neizvesnost po pitanju pobednika, međutim tačku na susret stavio je Reaskos tek u trećem minutu sudijske nadoknade.

Izabrane vesti

Utakmicu je obeležila veoma gruba igra i pregršt faulova što je na najbolji način oslikano podatkom da je arbitar pokazao čak deset žutih kartona, a pobeda gostiju nastavila je lošu seriju Barselone protiv večerašnjeg rivala. Klub iz Gvajakila produžio je niz na 13 utakmica u kojima nije osetio slast pobede protiv velikog rivala, ujedno upisavši drugi vezani prvenstveni poraz, dok je Kito stigao do druge pobede u pet kola.

EKVADOR 1 (KLAUSURA) – 5. KOLO

Subota

Makara – Mušuk Runa 1:1 (1:1)

Olmedo – Tekniko 0:0

Nedelja

Universitad Katolika – Gvajakil Siti 1:1 (1:0)

Deveti Oktobar – Emelek 2:2 (1:0)

Orense – Deportivo Kuenka 1:1 (0:0)

Aukas – Manta 3:0 (1:0)

Ponedeljak

Delfin – Independijente del Valje 0:0

Utorak

Barselona Gvajakil - LDU Kito 0:2 (0:1)

/Amarilja 29, Reaskos 90+3/



tagovi

Barselona GvajakilLDU KitoEkvador 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara