Foto: Reuters
Foto: Reuters

Molinju - Sautemptonov najteži ispit

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 11:07

Sveci se često muče sa defanzivno dobro organizovanim ekipama, a Vulverhempton oličenje čvrste, odbrambene ekipe

Ralf Hazenhitl je u prethodnom kolu pokazao da Sautempton nije samo – Dani Ings. Sveci su rutinski – a moglo je ubedljivije od 2:0 – savladali Njukasl i produžili niz na šest mečeva bez poraza, nastavivši proboj ka vrhu Premijer lige. Na tom putu pali su, između ostalih, odlični Everton i Aston Vila, ukočen je zahuktali Čelsi... Međutim, na zatvaranju devete runde, Hazenhitlovu četu čeka mnogo teži ispit – gostovanje kod Vulverhemptona na Molinou (21.00).

Za razliku od svih gorenavedenih timova, zapravo od većine u premijerligaškom pogonu, ekipa iz Zapadnog Midlendsa ne umire u napadačkom fudbalu. Štaviše, Nuno Espirito Santo je Vulvse ove sezone učinio još čvršćim, sposobnijim nego ikad da igraju na rezultat. Mečeve Vukova najčešće odlučuje jedan pogodak, što jasno govori i njihova gol-razlika posle osam rundi – 8:9.

Izabrane vesti

Upravo protiv takvih, prvenstveno dobro organizovanih ekipa, Sautempton se mučio, čak i onda kada je igrao najbolji fudbal, o čemu svedoče porazi od Barnlija, Njukasla, Kristal Palasa, pa i samih Vulvsa u finišu prethodne sezone. A ne zaboravimo da jedino Liverpul i Mančester Siti imaju više pobeda od ekipe sa Sent Meriza ove kalendarske godine.

U taboru Vulverhemptona se nadaju da će kapiten Konor Koudi, kao i Rajan Ait-Nuri biti spremni za večerašnji meč. Svi ostali su na raspolaganju portugalskom stručnjaku. Na drugoj strani, Hazenhitl će i dalje morati bez povređenog Danija Ingsa, dok su Džejms Vord-Prauz i Rajan Bertrand srećom na vreme zalečili povrede zadnje lože.

Sautempton čeka slavlje na Molinjuu već 13 godina. A već u narednom kolu dolazi mu Mančester Junajted. Ukoliko uspe da ostvari pozitivan rezultat na oba meča, poslaće ostalim timovima iz vrha jasnu poruku da na njih i te kako treba obratiti pažnju. Ako to do sad kojim slučajem nisu shvatili.

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Subota

Njukasl – Čelsi 0:2 (0:1)

/Fernandez 10ag, Abraham 65/

Aston Vila – Brajton 1:2 (0:1)

/Konsa 47 – Velbek 12, Marč 56/

Totenhem – Mančester Siti 2:0 (1:0)

/Son 5, Lo Selso 65/

Mančester Junajted - Vest Bromvič Albion 1:0 (0:0)

/Bruno Fernandeš 56pen/

Nedelja

Fulam - Everton 2:3 (1:3)

/Rid 15, Loftus Čik 70 - Kalvert Luin 1, 29, Dukure 35/

Šefild junajted – Vest Hem 0:1 (0:0)

/Ale 56/

Lids – Arsenal 0:0

Liverpul – Lester 3:0 (2:0)

/Evans 21 ag, Žota 41, Firmino 86/

Ponedeljak

18.30: (2,80) Barnli (2,85) Kristal Palas (2,90)

21.00: (2,40) Vulverhempton (3,20) Sautempton (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

VulverhemptonSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara