Pavlović i Ejbraham iz Rome (© AFP)
Pavlović i Ejbraham iz Rome (© AFP)

Možda je vreme za Pavlovića u Seriji A: Nisu uspeli Juve i Lacio, sad kreće Napoli

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 13:13

Izdanja u Ligi šampiona i Ligi Evrope uverila budućeg šampiona da obrati pažnju na srpskog štopera

Nije mu se dalo dvaput, možda treća bude sreća. Pokšavao je najpre Juventus, još kad je zakoračio na srpske terene, nekoliko meseci kasnije (avgust 2019) delovalo je da će ga kupiti Lacio, međutim, Italija je ostala nedosanjan san Strahinje Pavlovića. Šansa da mu se ostvari ukazaće se eventualno u narednom prelaznom roku, pošto se reprezentativac naše države nalazi na spisku želja Napolija.

Više medija sa Apenina prenelo je da budući osvajač "skudeta" odavno priprema teren za predstojeći prelazni rok, da se dodatno ojača tim koji je pregazio konkurenciju ove sezone i samo ga matematika deli do titule. Na toj listi potencijalnih kandidata visoko je pozicioniran defanzivac Salcburga.

Izabrane vesti

Ne slučajno, u aktuelnom ciklusu triput je igrao protiv italijanskih klubova i tamošnja javnost je precizno mogla da se uveri šta može. Najpre u duelima sa Milanom tokom grupne faze Lige šampiona, potom u baražu vrednom plasman osminu finala Lige Evrope, kad je preko puta bila Roma. Vodio je tada Strahinja duele sa Olivijeom Žiruom, Rafaelom Leaom, Tejmijem Ejbrahamom... Na prvom meču sa Vučicom čak asistirao za pobedu, revanš propustio usled žutih kartona, a generalno ostavio povoljan utisak.

Tokom zime se pominjalo da ni 20.000.000 evra, koliko je, navodno, spremio Juventus, ne bi bilo dovoljno da odobrovolji čelnike Salcburga koji su ga prošlog leta doveli iz Monaka na 7.000.000. Sad će tražiti daleko više, jer je rođeni Šapčanin dodatno napredovao, učvrstio se u prvih 11 reprezentacije Srbije, dao gol na Mundijalu, a Austrijanci su ionako izgradili imidž kluba koji prodaje za vrlo dobar novac.

Pitanje je do kojih granica bi išao predsednik Napolija, Aurelio de Laurentis. Sportski direktor Kristijano Đuntoli mu je savetovao da bi trebalo da zagrize za Pavlovića, iako su Rahmani i Kim dobro odradili posao tokom sezone. Mada, opšte je mišljenje da je ekipi sa stadiona „Dijego Armando Maradona“ potrebna nadogradnja, naročito u defanzivnoj liniji, jer napad ionako savršeno funkcioniše.


tagovi

NapoliRed Bul SalcburgSalcburgStrahinja Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara