Žoze Murinjo (@Reuters)
Žoze Murinjo (@Reuters)

Murinjo za pet minuta namirisao pobedu: Uspeli smo da imamo kontrolu protiv kvalitetnijeg tima

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 00:02

Portugalac zadovoljan čeka Božić

Muči se Roma ove sezone u italijanskom prvenstvu da ostane u trci za Ligu šampiona, ali večeras je ostvarila važnu pobedu nad direktnim rivalom u toj borbi. Napoli je savladan 2:0 i prestignut na tabeli. Katolički Božić Rimljani će dočakti na šestom mestu sa bodom više od velikog rivala iz "derbija sunca", ali dva manje od Fjorentine i tri od četvrtoplasirane Bolonje, pozicije koje Vučica želi da se domogne.

Dinamičan meč odigran je na Olimpiku, a do tri boda domaćin je došao pogocima Lorenca Pelegrinija u 76. i Romelua Lukakua duboko u nadoknadi.

Izabrane vesti

Uvođenje kapitena ispostavilo se kao presudan potez, pošto je Pelegriniju trebalo samo pet minuta da donese prednost Romi koja je u tim trenucima imala jednog igrača više, a u finišu i dvojicu zbog isključenja Politana u 66. i Osimena u 86. minutu.

"Dobro smo stajali na terenu, blizu njihovih igrača. Bilo je teško, ali iako se možda nećete složiti, već posle pet minuta predosetio sam da ćemo pobediti. Roma je igrala veoma dobro 11 na 11, imali smo dve velike šanse na početku i konstantnu kontrolu nad utakmicom protiv tima koji je dosta kvalitetniji od nas. Iskoristili smo prednost igrača više, ali smo i pogodili sa izmenama. Igrači koji su ušli sa klupe dali su veliki doprinos zasluženoj pobedi", konstatovao je Žoze Murinjo.

S obzirom na to da je Paulo Dibala ponovo povređen, Portugalac je od starta zaigrtao sa napadačkim tandemom Beloti - Lukaku, što nije čest slučaj.

"Izabrali smo da igramo sa njima dvojicom kako bismo dobili na snazi i mogli da imamo direktniji pristup u napadu protiv Napolijevih štopera. Kada smo ostali sa igračem više do izražaja je došla kreativnost Pelegrinija i El Šaravija. Znao sam da nam je u takvoj situaciji potrebna njihova tehnika i zato sam ih uveo".

U razgovoru sa italijanskim novinarima posle utakmice Murinjo nije želeo da priča mnogo unapred i predviđa Romin plasman na tabeli. Istakao je da ide od utakmice od utakmice između ostalog i zbog toga što je svestan da njegov tim nema kvalitet kao neki drugi rivali, poput Intera ili Juventusa.

"Nažalost, imamo poteškoće. Tu je i Finansijski fer-plej sa kojim nije lako nositi se. Zbog toga ne volim da pričam o ciljevima. Bitno je da smo ujedinjeni, ovo je stvarno jedna izvrsna grupa momaka koji se stalno trude da pomažu jedni drugima. Ono što bismo želeli u januarskom prelaznom roku nije realno da ostvarimo, tako da nastavljamo dalje, videćemo šta će biti. Pobedili smo Napoli, a sledeći protivnik nam je Juventus", dodao je Murinjo.

Derbi u Torinu zakazan je za 30. januar u 20.45, a prvu utakmicu u 2024. godini Roma će igrati 3. januara protiv Kremonezea u kupu, pa joj četiri dana kasnije u Rim dolazi i Atalanta, a 14. januara je novi derbi - sa Milanom na San Siru.


tagovi

Serija AŽoze MurinjoRoma

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara