Capitano zapalio Rim! Pelegrini ušao, pogodio i bacio Napulj u bedak (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.12.23. | 22:48

Roma u tvrdoj utakmici slavila protiv šampiona, Napoli završio meč sa devetoricom – 2:0

Ušao, matirao Mereta, razgoreo Rim i bacio Napulj pod noge! To je put kojim je večeras išao Lorenco Pelegrini, kapiten Rome koji je večeras iznikao u velikog Murinjovog junaka. Nije išlo iskusnom vezisti u poslednje vreme, morao je Žoze Murinjo da ga hladi na klupi za rezervne igrače, ali istančanim osećajem za derbi utakmice Portugalac je izmenom napravio ključni manevar i zabaležio trijumf u derbiju italijanskog prvenstva – 2:0.

Živeće san o Romi u Ligi šampiona posle večerašnjeg skalpa Napolija. Pokazalo se da je ovako nabrijanoj Romi, pravoj Murinjovoj legiji, jako teško dati gol na Olimpiku. Nije večeras blistala Roma, ali je sačekala svoje trenutke, odnosno ispiraciju kapitena Pelegrinija, usput totalno isfrustrirala četu Valtera Macarija. Nema li boljeg dokaza za takvu tvrdnju od činjenice da je Napoli završio susret na Olimpiku sa dvojicom igrača manje.

Izabrane vesti

Prvo je Politano tinejdžerski reagovao i šutnuo Žalevskog posle povlačenja na sredini terena, da bi u finišu meča živce izgubio i Viktor Osimen... Između tih pomračnja dvojice igrača Napolija, smestio se i pogodak Lorenca Pelegrinija. Kapiten Pelegrini, do večeras strelac samo jednog gola u Seriji A ove sezone, ušao je u igru u 71. minutu umesto Belotija. Nekih pet minuta kasnije sačekao je loš pokušaj El Šaravija i iako okrenut leđima Meretu pogodio dalji ugao... Potez vredan šestog mesta na tabeli Serija A. Ali nije to toliko bitno, koliko je važan podatak da je Roma prestigla Napoli i došla na samo tri boda zaostatka od Lige šampiona.

Imaće sigurno posle još jedne pobede na Olimpiku šta da kaže Žoze Murinjo. Sebe da stavi u prvi plan i usput američke vlasnike priupita za zdravlje i novi ugovor.

Nema šta, zaslužio je Murinjo pohvale, jer je Roma delovala zrelija veći deo meča. Čvrsta u odbrani i opasna u tranziciji. Na kraju je i potvrdila trijumf pogotkom Romela Lukakua.

Mogla je Roma sve ranije da reši. Imala je utakmica u Rimu sve elemente italijanskog derbija. Mnogo duela, malo šansi, loše role Kviče Kvarachelije i Osimena. Roma je mogla mnogo ranije da najavi trijumf. Bove je propustio kolosalnu priliku u prvom poluvremenu. Ali Roma je bila tim.. Morala je da bude nagražena za timsku partiju, kao i za Murinjov sjajan osećaj.

Napoli je sa igračem manje pokušao da dođe do izjednačenja. Međutim, pucale su kontre. Jednu od poslednjih u gol je pretvorio Romelu Lukaku.

SERIJA A - 17. KOLO

Petak

Empoli - Lacio 0:2 (0:1)

/Genduzi 9, Zakanji 64/

Sasuolo - Đenova 1:2 (1:0)

/Pinamonti 28 - Gudmundson 64, Ekuban 83/

Monca - Fiorentina 0:1 (0:1)

/Beltran 7/

Salernitana - Milan 2:2 (1:1)

/Facio 17, Kandreva 63 - Tomori 17, Jović 90/

Subota

Frozinone - Juventus 1:2 (0:1)

/Baez 51 - Jildiz 12, Vlahović 81/

Bolonja - Atalanta 1:0 (0:0)

/Ferguson 86/

Torino - Udineze 1:1 (0:0)

/Ilić 89 - Saraga 80/

Inter - Leče 2:0 (1:0)

/Bišek 42, Barela 84/

Verona - Kaljari 2:0 (0:0)

/Ngonge 53, Đurić 84/

Roma - Napoli 2:0 (0:0)

/Pelegrini 76, Lukaku 90+4/



tagovi

Lorenco PelegriniŽoze MurinjoViktor Osimen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara