Luis Enrike i Julijan Nagelsman (©Reuters)
Luis Enrike i Julijan Nagelsman (©Reuters)

Nagelsman ili Enrike? Čelsi pozvao i Nemca na sastanak, da mu se predstavi projekat

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 16:42

Španac i Nemac glavni kandidati za klupu Plavaca, ali potraga i dalje traje

Kataklizma na početku vlasničke ere Toda Bolija dovela je Čelsi u situaciju kakva se gotovo dve decenije kod Romana Abramoviča videla samo jednom i to pošto je klub osvojio praktično sve. Ove sezone Čelsi je rano ostao bez šanse da se bori za trofej u Premijer ligi i dva kupa pa je ostala Liga šampiona da se vadi kestenje iz vatre, no prvi meč četvrtfinala u Madridu pokazao je da je ovaj sastav daleko od evropske fudbalske elite.

Po rastanku sa Grejemom Poterom Čelsi je vratio Frenka Lamparda kao privremeno rešenje, mada je i živa legenda kluba brzo shvatila koliko je situacija loša i da verovatno ni vreme do kraja ove takmičarske godine ne bi bilo dovoljno da se nešto bitnije popravi. Dok se Lampard rve u blatu koje su mu ostavili Poter i Boli i veruje da može da se dogodi čudo u revanšu sa Realom, vrh Čelsija nastavlja potragu za novim trenerom, a dva imena na vrhu liste želja su Luis Enrike i Julijan Nagelsman.

Izabrane vesti

Kako Bild tvrdi, Nagelsman je od Bolija dobio zvanični poziv da dođe u London na sastanak kako bi mu se predstavio projekat za narednu sezonu, pre nego što se donese konačna odluka. Vlasnik Čelsija je Enrikea zvao još pre desetak dana i već su se videli, a navodno je ostavio dobar utisak. ž

Čak se šuška da je Čelsi spreman da učini Španca novim šefom struke, ali će ipak sačekati da obavi razgovor sa Nagelsmanom pre nego što se donese konačna odluka. Nemac je na tržištu odnedavno posle neslavnog rastanka sa minhenskim Bajernom, što je odmah privuklo pažnju nekoliko evropskih klubova. Između ostalih Totenhema i Čelsija, s tim što su Pevci navodno pažnju okrenuli ka Vensanu Kompaniju pošto je nekadašnji kapiten Mančester Sitija ekspresno vratio Barnli u Premijer ligu.

Ako bi došao, Nagelsman bi na Stamford Bridžu obnovio saradnju sa Kristoferom Vivelom. On je u decembru postavljen za novog tehničkog direktora Čelsija, a sa Nagelsmanom je radio i imao blizak odnos, prvo u Hofenhajmu, pa u Lajpcigu.

Pre nego što je Nemac pozvan na sastanak, vodeći ljudi Čelsija razgovarali su sa posrednicima kako bi saznali više o njegovom radu u Minhenu. S druge strane i Nagelsman je zainteresovan da čuje više o planovima kluba, celoj strukturi i kakav bi on uticaj mogao da ima u ključnim sportskim pitanjima.

Dok su Enrike i Nagelsman dva top kandidata uprave za upražnjeno mesto, direktorski tandem Pol Vinstenli – Lorens Stjuart predstavio je vrhu Čelsija listu od sedam mogućih rešenja. Ali, o tome više ako propadnu dve ključne opcije u ovom trenutku.



tagovi

Letnji prelazni rok 2023Julijan NagelsmanLuis EnrikeČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara