Ben Čilvel obara Rodriga (©Reuters)
Ben Čilvel obara Rodriga (©Reuters)

Kukurelja i Čilvel na udaru kritika: Ovo je evropski fudbal, nekad liči na revijalnu utakmicu, a onda - BUM!

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 09:23

Džejmi Karager bez zadrške po defanzivcima Čelsija. Mediji po gazdi Boliju

Posebne stvari se dešavaju na Stamford Bridžu. Moramo da verujemo. Vrata su otvorena, a na nama je hoćemo li da prođemo kroz njih ili ne. Kao da nam nedostaje malo vere. Igrači ne shvataju koliko su dobri”.

Frenk Lampard nije ni imao druge. Pokušao je da sačuva dobru atmosferu u svlačionici Čelsija posle poraza od 0:2 protiv Reala. Međutim, niko drugi na ostrvu ne veruje istinski u njegove reči. Real je Čelsijeva realnost. I džaba utrošenih 611.000.000 evra na pojačanja, razlika u klasi je bila sveprisutna, pa engleska javnost, komentarišući prvi meč četvrtfinala Lige šampiona, ponajviše govori o promašajima gazde Toda Bolija na fudbalskoj pijaci.

Izabrane vesti

Stručni konsultanti primaju pare da budu konkretniji. A Džejmi Karager je izdvojio dvojicu defanzivaca tima iz Londona. Marka Kukurelju i Bena Čilvela. Obojicu zbog Čilvelovog isključenja.

Fudbal u Evropi je drugačiji od onog u Premijer ligi. Na momente je sporiji, maltene ti se čini da je humanitarna utakmica u pitanju. Pogledajte sve, pogledajte koliko je sporo”, počeo je Karager.

Ali varate se mislio da pokušava da nipodoštava Realove asove.

To je za mene evropski fudbal: to kako Real menja ritam igre. Svi stoje mirno, na pozicijama, onda Rodrigo dobije pas i pre no što shvatiš šta se dešava – bum! Ritam je odjednom brz”.

Kukurelja nije bio.

Uporedite Rodrigov položaj tela i Kukureljin. Rodrigo je krenuo, a Kukurelja se još nije okrenuo da potrči nazad. I onda Ben Čilvel mora da krpi sa beka”.

Ima tu i objektivnih poteškoća naravno.

Kao defanzivac ne možeš (protiv hitrih igrača) da uradiš sve što voliš. Voleo bi recimo da stojiš usko i da si agresivan, ali moraš da znaš protiv koga igraš. Rodrigo je brz kao munja, pa ne smeš previse da mu se približiš. I Kukurelja to nije uradio, dao mu je par metara – što je u redu – ali je problem što nije reagovao. Kad je lopta krenula i Rodrigo se okrenuo, Kukurelja još stoji. Nije razumeo šta se dešava. Moraš odmah na bicikl”, komentariše Karager.

Hvali usput i Realov vezni red, jer ne može svako ni da pošalje ovakav pas. U Realu pak – svi mogu. Ali to ne umanjuje krivicu Plavaca. Pa ni Čilvela.

Kukurelja je kriv (za crveni karton), ali kriv je i Čilvel. Nemoj da vučeš nekoga sa leđa i poklanjaš mu crveni karton. Razlog što plaćaš golmana je da te vadi iz ovakvih defanzivnih problema, zato je on tu. I pusti ga onda da radi svoj posao. Rodrigu bi svejedno bilo teško da pogodi, a ovako si ostavio ekipu sa igračem manje i pride nećeš igrati u revanšu”, završava Karager.

Jasno je: ovog puta su Realovi igrači obavili mnogo bolji posao.


tagovi

Mark KukureljaBen ČilvelRodrigo

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara