Luis Enrike (© Reuters)
Luis Enrike (© Reuters)

Kao da HR bira trenera Čelsija: Gospodine Enrike, šta su vaši kvaliteti?

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 13:36

Na razgovore će biti pozvani Naglesman i Poketino

Postoje ozbiljne firme i neozbiljni klubovi. Čelsi mesecima ne liči ni šta, te je u opštem haosu rešio da prepiše model poslovanja modernih kompanija koje pre nego što zaposle pojedinca organizuju seriju sastanaka ili, kako se to često kaže, intervjua. Na tim seansama glavnu reč vode uglavnom predstavnici ljudskih resursa (HR), čini se da i na Stamford bridžu na sličan način biraju naslednika Grejema Potera.

Kako javljaju ostrvski mediji, konkurs nije raspisan, ne postoji šalter na koji se podnose kandidature, ali stadion Plavaca liči na čekaonicu. U njoj se prvi pojavio – Luis Enrike.

Izabrane vesti

Dosadšanji selektor Španije doputovao je tokom srede u London u pratnji Ivana de la Penje (nekadašnjeg saigrača, sada menadžera) i ubrzo ga očekuju sastanci sa predstavnicima Čelsija, kako bi im predstavio plan, gde vidi prostor za napredak i kako bi on vodio ekipu. Enrike je ionako prilikom jedinog javnog oglašavanja posle kraha Španije na Mundijalu u Kataru nagovestio da bi voleo da radi u Premijer ligi i možda će mu se želja ispuniti.

Samo je potrebno da ga Čelsi izabere. To što je prvi stigao na „intervju“ ne znači da je prvi kandidat. Većina ostrvskih medija uverava da je prioritetna meta Plavaca Julijan Naglesman, takođe na „birou nezaposlenih“ posle rastanka sa Bajernom. Predsednik kluba Tod Boli ga sa svitom smatra najboljim rešenjem, međutim...

Pitanje je i tajminga. Čelsi već sledeće sedmice igra prvi četvrtfinalni duel Lige šampiona sa Real Madridom, a uvek je rizik preuzeti ekipu koju niste selektirali. Dodatno ubijenu u pojam idejama Tomasa Tuhela, pa onda Grejema Potera. Zato ne bi trebalo isključiti iz konkurencije Franka Lamparda, čije pojavljivanje na derbiju sa Liverpulom je nagovestilo da bi mogao da se vrati. I to kao privremeno rešenje do kraja sezone.

Na razgovor sa čelnicima Čelsija će stići i Maurisio Poketino, za koga se pominje da bi mogao nazad u Totentenhem. Navodno će petorica trenera na razgovor sa HR-om. Još da se proceni ko nudi najbolje.

Britanci uveravaju da kandidati uopšte nisu: Tite, Lučano Spaleti, Roberto De Zebri...


tagovi

ČelsiLuis EnrikeJulijan NagelsmanFrenk Lampard

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara