Stojković (©Starsport)
Stojković (©Starsport)

Najava dana (četvrtak, 21. mart): Orlovi prijateljski s Rusima, kvalifikacije za EP i Partizan Mozzart Bet sa Realom

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.03.24. | 07:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

GRUZIJA – LUKSEMBURG, 18.00

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Gruzija ima bolji sastav, što je očigledno na osnovu prikazanog u pobedi nad Škotskom i dostojanstvenog otpora Španiji koja je nakon 1:1 u prvom poluluvremenu slavila sa 3:1. Luksemburg će na ovom susretu biti reprezentacija koja se brani, a na Gruziji je da igra ofanzivno i dokaže da je bolja.

BiH – UKRAJINA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Viđali smo izenađenja koja priređuje Ukrajina, a poslednje u nizu je remi sa Italijom u novembru prošle godine. Bosna i Hercegovina s tim u vezi mora debelo da se potrudi, a ovo bi mogao da bude jako nezahvalan susret za domaćina koji u Zenici faktički i nema naročito uočljivu prednost.

GRČKA – KAZAHSTAN, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Čini se da Grci u Atini ne mogu da pogreše... Kazahstan ima uspeha u poslednje vreme, ali ne protiv selekcija koje imaju energiju srazmernu večerašnjem domaćinu. Očekuje se da Grčka dominira na meču sa reprezentacjom zemlje koju je dobijala tri puta uzastopno, ali u nekoj daljoj fudbalskoj istoriji.

IZRAEL – ISLAND, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Igra se na neutralnom terenu, u Budimpešti, a razlog su ratna dešavanja u kojima učestvuje nominalni domaćin. Neče ovo biti ni najmanje jednostavan meč ni za jednu ekipu, tako da favorita nema. Nismo sigurni da je Izrael narolito jak, što se videlo na melebima sa Švajcaskom (1:1) i pri porazu od Rumunije (1:2). Zanemarujemo zato pobedu nad Andorom, ali navodimo da je Island na poslednjem kvalifikacionom meču poražen od Portugalije sa dostojanstvenih 2:0.

POLJSKA – ESTONIJA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za EP)

U Varšavi treba da se desi čudo pa da Poljska ne trijufuje. Naime, selekcija domaćinna je poslednji kiks doživela na meču s Albanijom u septembru prošle godine, a zatim se u značajnoj meri konsolidovala. Estonci nisu slavili od januara prošle godine, što ukazuje na dubiozu koja traje jako dugo.

VELS – FINSKA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Tvrd orah je Vels koji je na remije navlačio Tursku i Jermeniju, a dobio Hrvatsku sa 2:1. Finci imaju dve pobede na poslednjih pet mečeva i jako male šanse da se provuku na ovom meču. Očekuje se da Vels u Kardifu bude nasrtljiv, a rival da se brani koliko god to može.

RUSIJA – SRBIJA, 18.00

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Susret u Moskvi biće šansa da selektor Dragan Stojković stekne uvid u raspoložive snage prvi put od završetka kvalifikacionog ciklusa i novembarske utakmice sa Bugarskom. Orlovi poslednji put odmerili snage sa Rusijom 2020. godine u okviru Lige nacija. Tada su Rusi na domaćem terenu trijumfovali 3:1, ali se naš nacionalni tim kasnije osvetio sa kamatom i naneo im ubedljiv poraz (5:0).

PORTUGALIJA – ŠVEDSKA, 20.45

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Martinez nema nameru da igra defanzivno, Bez obrzira na Ronalda, Portugalci koji su već dve godine navikli na pobede žele još jedno, makar i prijateljsko slavlje. Tu Šveđani ne mogu da se nadaju nekom velikom podvigu, pa se apsolutno zna ko je favorit koji nema razloga da podbaci.

VENECUELA – ITALIJA, 22.00

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Spaleti je možda dozvolio X na meču sa Ukrajinom, ali ga Venecuela ne može lako, a možda i nikako prevesti žednog preko vode. To su činjenice, a mi navodimo da je Venecuela izgubila poslednji prijateljski susret od Kolumbije u decembru mesecu prošle godine.

PARTIZAN MOZZART BET – REAL MADRID, 20.30

(Košarka, Evroliga)

Realu ovaj meč nije bitan onoliko koliko je važan za ekupu Željka Obradovića. Jednostavno svima je u mislima prošlosezonska plej-of serija u kojoj je Partizan imao prednost od 2-0 iz Madrida i onda prosuo sve najviše zahvaljujući suspenzijama zbog tuče koju su izazvali igrači Reala. Šuška se da bi ovaj meč mogao da propusti Džanan Musa zbog stomačnog virusa.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara