Francuska (©Reuters)
Francuska (©Reuters)

NAJAVA DANA (četvrtak, 22. septembar): Liga nacija na meniju, a startuje i Partizan u Moskvi

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.09.22. | 08:01

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

BELGIJA – VELS, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga nacija)

Belgija je ostala u trci za prvu poziciju i plasman u završnicu Lige nacija, a eventulni neuspeh izbacio bi Velšane iz elitnog društva. Belgija je i dalje na veoma visokom nivou i zato je druga na FIFA svetskoj rang-listi. Ipak, visok poraz od Holandije na startu (1:4), kao i remi protiv Velsa u Kardifu (1:1) za sada je sputavaju u najvišim ambicijama.

FRANCUSKA – AUSTRIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

U goste Trikolorima na nacionalni stadion dolazi selekcija Austrije koja je iz prva četiri kola sakupila isto toliko bodova i koja im beži za dva boda. Ekipa Didijea Dešana je Ligu nacija otvorila porazom od Danske, zatim upisala remije protiv Hrvatske i Austrije, da bi u 4. kolu neočekivano izgubila od Kockastih u delu koji je rešio Luka Modrić. Ni Austrijanci, ni Francuzi ne mogu da računaju na svoje najiskusnije fudbalere.

HRVATSKA – DANSKA,20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Danci mogu da budu nezgodni, a mi smo već navikli da Kockasti uvek imaju najbolju formu pred velika takmičenja. Ne gubite iz vida da su gostujući fudbaleri od početka godine gubili samo od Hrvata i Holanđana. Na pomenutom meču, Hrvatska je slavila golom Pašalića. Utakmica je bila tvrda, egal, što se očekuje da i sada bude slučaj.

POLJSKA – HOLANDIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Poljaci i Holanđani su česti rivali, ovo će da im bude 16. susret u poslednje 53 godine. Peti samo u ovom veku. U junu su u Roterdamu odigrali 2:2, Poljska je tada ispustila dva gola prednosti. Devi Klasen i Denzel Dumfris su u roku od tri minuta uspeli da izjednače, a potom je Memfis Depaj u 91. minutu propustio idealnu priliku da iz jedanaesterca donese potpun preokret.

KAZAHSTAN – BELORUSIJA, 16.00

(Fudbal, Liga nacija)

U Grupi 3, Kazahstan je lider, a Belorusija poslednja. To je znak da su gosti u nezgodnom položaju, pa tako ranjeni moraju da se bore lavovski. Ne mislimo da će Belorusiji biti lako, jer ni u junu nije bilo, pošto je sve, počev od igre, preko poseda lopte, sve do konačnih 1:1 bilo izjednačeno.

SLOVAČKA – AZERBEJDŽAN, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Slovaci imaju šest, a Azerbejdžan četiri boda. U junu Slovačka je slavila sa 0:1, a Azerbejdžan je od tog momenta dosta pao u igri. I, ne mari što su gosti savladali Belorusiju, kada njihov sastav nije uporediv sa Slovačkim. Najverovatnije će se Azerbejdžan na ovom meču braniti koliko god ume, pa dokle izdrži.

TURSKA – LUKSEMBURG, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Turci u svakom smislu u Grupi 1 imaju maksimalan učinak. Ostvarili su sve četiri pobede, a gol razlika od 14:0, kazuje da im je odbrana jača strana. Luksemburg koji je drugi na tabeli nije loš, ali naspram rivala nema puno šanse. Turci su poslednji meč para dobili sa 0:2.

LETONIJA – MOLDAVIJA, 18.00

(Fudbal, Liga nacija)

Letonci su prvi u Grupi 1, Lige D, imaju maksimalan učinak, a Moldavija ih prati sa dve pobede, remijom i porazom od 2:4 baš sa poslednjeg meča para. Interesantno, oni od dugih selekcija i nisu primali golove. Biće ovo zbog toga jedan krajnje intrigantan meč za tipovanje.

CSKA – UNIKS KAZANJ, 16.00

(Košarka, VTB Superkup)

Ovo je prvi meč Grupe B, u kojoj se nalazi i naša Mega. Dosta dugo na međunarodnoj sceni zbog ratnih zbivanja i sankcija uvedenih Rusiji nismo viđali ove timove, pa sećanjem prizivamo februarski meč para koju je pripao Uniksu (103:105), ali tek nakon produžetaka, pošto je poslednja četvrtina okončana sa 77:77. I sada bi moglo da bude uzbudljivo. 

PARTIZAN – LOKOMOTIV KUBANJ, 19.00

(Košarka, VTB Superkup)

Crno-beli su u okviru priprema gostovali Manresi, u meču u kojoj je domaćin imao prednost tokom cele utakmice, a otišao na poluvreme sa 10 poena prednosti. Međutim, Parni valjak je u završnici uspeo da preokrene rezultat i odnese pobedu rezultatom 98:96 (22:34, 21:19, 27:24, 28:19). Tim iz Kubanja nije u formi. Poražen je na prijateljskim mečevima tri puta uzastopno, tako da Partizan ima izglednu šansu da dobije ovaj meč.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara