Marko Gudurić (©Starsport)
Marko Gudurić (©Starsport)

Najava dana (petak, 24. maj): Fajnal for Evrolige, i obaveze večitih u košarkaškoj Superligi Srbije su u prvom planu

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.05.24. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

ĐENOVA – BOLONJA, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Italija 1)

Nema Đenova nikakvih razloga da izgara na ovom meču. Jednostavno, stabilna je na sredini tabele, ali Bolonja nije na trećoj poziciji. Izjednačena je sa Starom damom, pa joj pobeda treba kako bi iza sebe držala Juventus, pa i Atalantu. Setimo se da je na janurskom meču para došao X ishod.

ĐIRONA – GRANADA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

I dalje je Đirona koja zauzima treće mesto na tabeli hit sezone u Španiji. Granada koja je potonula nema gotovo nikakve šanse na meču para. Setimo se septembra kada se sve okončalo sa 2:4 za Đironu. Na ovom paru svakako će biti najizazovnije tipovati na golove.

JAVOR – ŽELEZNIČAR PANČEVO, 18.30

(Fudbal, Mozzartbet Superliga)

Javor ne može direktno da ispadne, a pobeda bi mogla da mu donese skok u bezbednu zonu, da ne mora da igra baraž. Železničar ne može da izbori direktan opstanak, ali mu je bod potreban u Ivanjici da bi izbegao ispadanje iz lige. Ipak, Pančevci igraju mnogo bolje otkako je Tomislav Sivić seo na klupu, vezali su tri pobede, odnosno šest utakmica bez poraza.

NOVI PAZAR – RADNIČKI NIŠ, 18.30

(Fudbal, Mozzartbet Superliga)

Radnički još nije uplovio u mirnu luku, izgubio je kod kuće od Javora u prošlom kolu (1:2) i zakomplikovao sebi život. Ipak, Nišlijama će u Pazaru biti dovoljan i bod pa da mirno spavaju, jer su nakon 30. kola bili ispred ostalih konkurenata u borbi za opstanak, a to je kriterijum koji se gleda ako klubovi imaju isti broj bodova. U aprilu je bilo 2:2 u sudaru istih timova na istom mestu.

SPARTAK – IMT, 18.30

(Fudbal, Mozzartbet Superliga)

Subotičani su lideri plej-aut karavana, mirno čekaju kraj prvenstva, svoj osnovni cilj za ovu sezonu su ispunili. IMT je trenutno na “suvom”, ali poraz bi mogao da ga povuče u zonu baraža. Ipak, Traktoristima je dovoljan i bod da bi opstali, jer su u osnovnom delu prvenstva bili ispred Javora i Železničara.

ALANJA – ANTALIJA, 19.00

(Fudbal, Turska 1)

Antalija ima tri poraza i dve pobede sa poslednjih pet mečeva. Alanja je vezala tri remija, a bez poraza je na prohujalih pet utakmica. Inače, da se zapaziti da su mečevi para u prošlosti bili jako efikasni, sve do januarskog viđanja okončanog bez postignutih golova.

PARTIZAN MOZZART BET – MEGA, 18.30

(Košarka, Superliga Srbije)

Posle Frenka Kaminskog, koji je već otputovao u SAD, poznato je i koja još dvojica stranaca neće igrati za Partizan Mozzart u Superligi Srbije. Odlučeno je da to budu Džejms Naneli i Pi Džej Doužer. Inače, od poslednjih pet susreta para u ABA ligi, Partizan je dobio četiri. Poslednji put bilo je to sa ubedljivih 112:80.

CRVENA ZVEZDA – FMP, 20.30

(Košarka, Superliga Srbije)

Manje-više očekivano, poslednji filter Janisa Sferopulosa prošli su Jago dos Santos, Rokas Giedraitis, Džoel Bolomboj i kao četvrti Trej Tompkins, koji je za ovo kratko vreme na terenu uspeo da iz tima istisne Majka Tobija. Ne moramo ni da podvlačimo da su Panteri redovne mušterije Crvene zvezde.

REAL MADRID – OLIMPIJAKOS, 21.00

(Košarka, Fajnal for Evrolige)

Olimpijakos je posle petog meča sa Barsom tišao dalje. Real je rutinski u tri meča savladao Baskoniju, a ove sezone je sa 27 pobeda u osnovnom delu Evrolige bio ubedljivo najbolji tim u takmičenju. Sve u svemu Madriđani su favoriti, a mi navodimo da su Olimpijakos dobijali tri puta uzastopno.

PANATINAIKOS – FENERBAHČE, 18.00

(Košarka, Fajnal for Evrolige)

Gudurić u dresu Fenera izlazi na crtu Olimpijakosu nakon drame i produžetaka u petom meču sa Monakom. Ni Panatinaikosu nije bilo lako, ali je ipak uspeo da nadigra Makabi u petoj utakmici sa 81:72. Inače, Panatinaikos je poslednji meč para u februaru dobio sa 74:63. I ako tu nije bilo tenzije, ovde hoće.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara