Roj Kin i Brazilci (©Reuters)
Roj Kin i Brazilci (©Reuters)

Namćorasti Roj Kin zamerio Brazilcima proslavu golova: Kao da gledam "Ples sa zvezdama"

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.12.22. | 00:57

Irac bez sluha za dobro raspoložene Južnoamerikance

Žestoki startovi, često preko granice dozvoljenog, odlikovali su ga kao igrača, a po kritičkim izjavama prepoznatljiv je Roj Kin u ulozi stručnog konsultanta uglavnom na utakmicama Premijer lige. Kako je klupski fudbal trenutno na pauzi, a aktuelno Svetsko prvenstvo u Kataru, nekadašnji vezista Mančester Junajteda i irske reprezentacije angažovan je na praćenju internacionalnog fudbala. I, ponovo je skrenuo pažnju na sebe.

Naime, Kinu je ni manje ni više zasmetao način na koji su Brazilci proslavljali golove protiv Južne Koreje u pobedi 4:1, koja im je donela plasman u četvrtfinale Mundijala.

Izabrane vesti

Raspucani Južnoamerikanci sjajnom partijom potvrdili su ulogu prvog favorita za trofej. Izuzetno raspoloženi ušli su u meč sa azijskom selekcijom i već za 15 minuta stekli dva gola prednosti, a na odmor otišli sa čak 4:0.

Svoje pogotke Brazilci su proslavljali plesom, čak im se u tome priključio i selektor Tite, međutim, to se nije dopalo Roju Kinu.

"Ne mogu da verujem šta gledam. Nikad nisam video toliko igranja. Osećam se kao da gledam 'Ples sa zvezdama' (televizijski šou u kom profesionalni plesači nastupaju u tandemu sa nekom poznatom ličnošću). Znam da je ples deo njihove kulture, ali mislim da je ovo nepoštovanje rivala. Vode 4:0, a to rade svaki put", izjavio je Kin u poluvremenu utakmice koje je komentarisao za britansku ITV.

Odgovor je stigao odmah posle meča, od strelca četvrtog gola Lukasa Pakete.

"Ples je naš simbol sreće zbog postignutog gola. Ne radimo to iz nepoštovanja, ne slavimo pred protivničkim igračima. Ako se to nekome ne sviđa, šta da mu radim. Mi ćemo se truditi da nastavimo da postižemo golove i plešemo. Mi smo grupa koja voli da pobeđuje i slavi svoje golove i pobede. Svako ima pravo na svoj izbor, bitno je da poštujemo jedni druge", izjavio je Paketa.

I selektor Tite saznao je za Kinovu izjavu tokom konferencije za medije.

"Moraću da budem pažljiv jer će uvek biti zlonamernih koji će kazati da je u pitanju nepoštovanje. Za nas je to demonstracija sreće", kratak je bio brazilski strateg, koji je sa svojim igračima zaplesao posle Rišarlisonovog gola za 3:0.

Inače, "Golubov ples" odavno je način na koji napadač Totenhema proslavlja svoje golove.

"Taj ples video sam kod jedne muzičke grupe iz Rio de Žaneira koja ga je izvela u svojoj pesmi negde oko 2012. godine. Otkad sam počeo tako da proslavljam golove mnogi su me kopirali", ispričao je Rišarlison, trostruki strelac za Brazil na tekućem Mundijalu.

Posle utakmice sa Južnom Korejom pokrete je želeo da nauči i čuveni Ronaldo, a zauzvrat je morao da mlađem sunarodniku koji sada nosi devetku na leđima brazilskog dresa ponovo da "pelcer" sa svojih nogu. Podsetimo, posle dva gola Srbiji Rišarlison je slavnom prethodniku protrljao kolena u nadi da će magija preći u njegove noge i pomoći mu da sa saigračima stigne do trofeja svetskog prvaka.



tagovi

Roj KinFudbalska reprezentacija BrazilaNejmarKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara