Memfis Depaj (Reuters)
Memfis Depaj (Reuters)

Navali narode: Memfis Depaj na zimu košta 5.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 23:41

Ugovor mu ističe na leto, Barselona bi ga se odrekla za koji milion i šest meseci pre zvaničnog završetka saradnje

Barselona i Memfis Depaj. Nesupešan pokušaj braka na silu. Spojili su se prošlog leta dok je Barsa grcala u besparici, a on je pohitao da iz Liona dođe u veći klub. Katalonski gigant nije platio obeštećenje, ali koliko para, toliko i muzike. Od Memfisa je dobio 41 utakmicu, 14 pogodaka i dve asistencije.

Na početku mandata je još i pogađao. Po dolasku Ćavija na kormilo, vezao je četiri utakmice na kojima je postizao golove, ali krenule su povrede. Zadnja loža, pa ahilova tetiva. A onda je Barselona zimus pazarila Ferana Toresa i Pjer-Emerika Obamejana, pa letos Rafinju i Roberta Levandovskog. Za Depaja više nije bilo mesta.

Izabrane vesti

Niko u Barseloni od starta sezone nije odigrao manje minuta od Holanđanina (svega 131), dobrim delom i zbog povrede butine koja ga mori od septembra. Zbog nje je propustio 12 utakmica, zbog nje ga prema najavama selektora Holandije Luja van Gala neće biti na premijeri Svetskog prvenstva protiv Ekvadroa.

Barselona želi da ga se ratosilja šest meseci pre isteka ugovora i prema pisanju španskog AS-a, traži 5.000.000. E sad, to nije mali novac jer bi već na leto Memfis mogao da bude potpisan bez obeštećenja. Ali, kako će sigurno klubovima koji mu se budu udvarali tražiti izvestan bonus za potpis, ne treba odmah odbaciti Barselonin predlog, možda i pokušati sa spuštanjem cifre.

Trenutno možda Depaj ne deluje kao najpoželjnija roba, ali reč je o igraču koji pre sobom sigurno ima još nekoliko sezona kvalitetnog fudbala. Talenat nikada nije bio sporan, a kada je potpuno zdrav može da igra paklen fudbal. Nije slučajno drugi strelac u istoriji reprezentacije Holandije. Ako pritom zablista na Mundijalu u Kataru, u januaru će biti "Navali narode, još malo pa nestalo..."


tagovi

Memfis DepajBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara