Nedelja u Seriji A: Mile Svilar debituje na golu Rome

Vreme čitanja: 5min | ned. 14.05.23. | 12:04

Vlahović i Kostić na klupi, Jović bi trebalo da zaigra...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Mile Svilar će konačno debitovati u Seriji A. Mladi srpski čuvar mreže će dobiti priliku pošto je Rui Patrisio ostao u Rimu iz razloga predostrožnosti pred revanš meč polufinala Lige Evrope sa Bajer Leverkuzenom. Sva tri italijanska tima koja učestvuju u polifinalima poslaće kombinovane timove, čuvajući glavne adute za evropske nastupe, jer i Juventus i Roma i Fjorentina moraju dobro da se pomuče u četvrtak da bi stigli do finala u LE i LK.

Izabrane vesti

JUVENTUS - KREMONEZE

Juventus je posle četiri meča bez pobede u Seriji A nanizao dve pobede protiv Lećea i Atalante, a Kremoneze je s pobedom nad Specijom prošle nedelje zadržalo šanse da spasi prvoligaški status, mada sa pobedama Specije nad Milanom one postaju praktično teorijske.

Bjankoneri se nalaze u veoma neobičnoj situaciji. S jedne strane su i dalje u zoni Lige šampiona, čak su odlično pozicionirani, ali s druge u Italiji su svi uvereni da će klub biti tako kažnjen da sledeće sezone ne igra Ligu šampiona. Više će se znati 22. maja, kada bi trebalo da bude objavljena odluka nadležnih organa.

Alegri će protiv Kremonezea napraviti nekoliko izmena, imajući u vidu revanš meč polufinala Lige Evrope protiv Sevilje. Dušan Vlahović će ostati na klupi, a moguće je da se među rezervama nađe i Filip Kostić. Bivši igrač Ajntrahta nije više neprikosnoveni starter kao što je bio u prvom delu sezone, pošto je Iling prilično napredovao u poslednje vreme i sada ozbiljno ugrožava poziciju srpskog reprezentativca.

Velika novina bi trebalo da bude Pol Pogba od prvog minuta. Ako se to dogodi biće to prvi meč Francuza kao startera u ovoj sezoni.

Juve ne može da računa na Bonučija i De Šilja, dok je Kremoneze došao u Torino bez Desersa (povreda) i Pikela (kartoni).

Juventus (3-5-2): Perin - Bremer, Rugani, Danilo - Barbijeri, Rabio, Paredes, Pogba, Kostić - Milik, Kjeza

Kremoneze (4-4-2): Karneseki - Sernikola, Kirikeš, Lokošvili, Vaskez - Galdames, Meite, Kastanjeti, Valeri - Okereke, Čofani

BOLONJA - ROMA

Konačno! Mile Svilar će debitovati u Seriji A na golu Rome. Prvi golman Rui Patrisio je ostao u Rimu zajedno sa Paulom Dibalom. Ni Portugalac ni Argtentinac nisu povređeni toliko da ne bi mogli da igraju, ali Žoze Murinjo je već prelomio i pored poraza Milana od Specije koji otvara mogućnost Đalorosima da ih stignu na tabeli na petom mestu koje je, u suštini, četvrto, imajući u vidu izvesnu 'penalizaciju' Juventusa.

Podsetimo Roma, pored Rui Patrisija i Dibale, ne može da računa na povređene igrače od Smolinga i Kumbule preko Karsdopra i El Šaravija do Lljorentea. Prema najavama Murinjo će odmoriti i Nemanju Matića, iskusnog Spinacolu, dok je vrlo verovatno da će Ejbraham i Vajnaldum početi meč na klupi i ući u igru u drugom delu meča.

I Tijago Mota - ovih dana postao evropski hit, gotovo da nema značajnijeg tima za čiju klupu nije bio pomenut kao kandidat - ima dosta problema oko sastava tima. Domaćinu nedostaje pet povređenih fudbalera (Sumaoro, Sorijano, Sansone, Kirjakopulos, Lukumi) a Poš je susendovan zbog kartona. Inače, oko sastava je najinteresantnija dilema između Baroua i Arnautovića kao jedinog špica.

Mota je na korak od rekordnog broja osvojenih bodova u Seriji A od kada je klub preuzeo italo-kanadski biznismen Džo Saputo. Siniša Mihajlović je postavio rekord sa 47 bodova i Mota bi mogao danas da ga nadmaši. Takođe, Bolonja je u ovoj sezoni na Dal’Ari već zaustavila velike timove Serije A: pobedili su Inter, a remizirali sa Juventusom, Milanom i Lacijem.

Na drugoj strani Roma je na poslednja četiri meča u prvenstvu osvojila samo dva boda. U 2023. godini je samo dva puta uspela da se vrati kući sa gostovanja sa tri boda (protiv Specije i Torina).

Bolonja (4-2-3-1): Skorupski - De Silvestri, Bonifaci, Soza, Kambiazo - Domingez, Skouten - Orsolini, Ferguson, Ebišer - Barou

Roma (3-5-2): Svilar - Čelik, Kristante, Ibanjez - Misori, Bove, Tahirović, Pelegrini, Zalevski -Solbaken, Beloti

FJORENTINA - UDINEZE

Mali srpski derbi se igra u Firenci. Na terenu bi, barem prema najavama, trebalo da budu sva četvorica naših igrača. Nikola Milenković je preskočio meč sa Bazelom u Ligi koferencije zbog kartona, dok će Aleksa Terzić i Luka Jović dobiti šansu uprkos gafu na društvenim mrežema i nekorektnom potezu prema treneru Vinčencu Italijanu. Na drugoj strani Lazar Samardžić će biti u veznoj liniji Udinezea.

Udineze je u poslednje dve sezone preokrenuo trend u susretima sa Fjorentinom. U Firenci Udineze nije znao za pobedu 13 godina, sve do prošlog proleća. Na poslednja četiri meča u Seriji A u Udinama i Firenci Frijulanci su ostvarili skor od tri pobede i jednog poraza.

Ohrabrujući podatak za Fjorentinu je činjenica da su nanizali šest mečeva bez poraza u prvenstvu na Frankiju (tri pobede i tri poraza), dok je Udineze izgubio na sva tri poslednja gostovanja na kojima nije uspeo čak ni da postigne jedan gol.

Kuriozitet je da je poslednjih devet golova Fjorentine delo različitih devet fudbalera (Saponara, Kastrovili, Dodo, Terzić, Gonzales, Ikone, Biragi, Kuame, Dankan) baš kao što je i poslednjih sedam Udineza imalo pojedinačne autore (Samardžić, Lovrić, Sakses, Perez, Mazina, Pereira, Beto).

Fjorentina će igrati uglavnom sa rezervama, jer Italijano čvrsto veruje da može da preokrene rezultat protiv Bazela. Udineze ima veliki broj povređenih igrača, od najboljeg fudbalera Deulofeua, zatim Ebosea, Ehizubea do Beta, Pafundija i Saksesa.

Fjorentina (4-2-3-1): Teračano - Dodo, Milenković, Igor, Terzić - Kastrovili, Dankan - Ikone, Barak, Saponara - Jović.

Udineze (3-5-2): Silvestri - Bekao, Bijol, Perez - Ebosele, Samardžić, Valas, Lovrić, Udogi - Pereira, Nestorovski.

SERIJA A - 35. KOLO

Petak

Lacio - Leče 2:2 (1:1)

/Imobile 34, Milinković Savić 90+4 - Uden 45+2, 51/

Subota

Salernitana - Atalanta 1:0 (0:0)

/Kandreva 90+4/

Specija - Milan 2:0 (0:0)

/Vižnjevski 75, Esposito 85/

Inter - Sasuolo 4:2 (1:0)

/Lukaku 41, 89, Ruan 55ag, L. Martinez 58 - Mateus Enrike 63, Fratezi 77/

Nedelja

12.30: (2,35) Verona (3,10) Torino (3,30)

15.00: (2,05) Fjorentina (3,60) Udineze (3,90)

15.00: (5,00) Monca (3,70) Napoli (1,80)

18.00: (3,05) Bolonja (3,10) Roma (2,50)

20.45: (1,40) Juventus (4,60) Kremoneze (8,00)

Ponedeljak

20.45: (3,20) Sampdorija (3,45) Empoli (2,35)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Serija AMile Svilar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara