Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Neka se pripazi Liverpul

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.02.24. | 11:52

Mančester Siti aposlutni favorit protiv Brentforda u zaostalom duelu 18. kola Premijer lige, posle kojeg može da priđe lideru na bod zaostatka

Mančester Siti ima priliku da iskoristi zaostali duel 18. kola Premijer lige protiv Brentforda da napravi korak napred u borbi za odbranu titule. Zajedno sa Liverpulom i Arsenalom, nebesko-plavi se ove sezone bore za lovorike u Engleskoj. Redsi su prvi sa 57, Tobdžije imaju 55, a potencijalnom pobedom nad Pčelama Građani bi stigli tik iza tima sa Enfilda.

Rivali su se sastali pre dve nedelje na stadionu u Londonu, gde su Građani slavili sa 3:1 zahvaljujući het-triku Fila Fodena. Hoće li Mančester Siti i kod kuće da potvrdi ulogu favorita?

Izabrane vesti

Izabranici

Pepa Gvardiole

remizirali su sa Čelsijem 1:1 na Etihadu u meču 25. runde za vikend. Prvo poluvreme pružilo je nekoliko prilika za obe ekipe, ali su gosti zadovoljniji napustili svlačionicu, pošto su poveli u 42. minutu golom

Rahima Sterlinga. Posle odmora, Građani su značajno nadigrali Plavce, napravili veliki pritisak, da bi u 83. minutu Rodri oštrim udarcem zasluženo izjednačio.

Međutim, domaći fudbaleri nisu uspeli da se izbore sa završnim naletom, pa su morali da se zadovolje samo bodom. Arsenal je odmah iskoristio oklevanje i preskočio tim iz Mančestera na tabeli, ali Siti ima duela zaostatka.

Kevin de Brujne i drugovi moraju brzo da ostave iza sebe kiks protiv Čelsija, jer ih u utorak čeka duel sa Brentfordom.

20.30: (1,18) Mančester Siti (7,75) Brentford (13,0)

Remijem protiv Čelsija prekinut je niz od 11 pobeda na takmičarskim utakmicama zaredom. Siti nije izgubio, čini se, čitavu večnost, ali nije na prvom mestu jer je takmičenje veoma stabilno. Siti je postigao 57 golova, od toga 16 Erling Haland.

Ipak, Građani ove sezone imaju problema u odbrani. Ponekad se uvuku greške, jer je ovaj tim do sada primio 26 golova u ligi. U sedam mečeva u Ligi šampiona protiv pojedinačno inferiornih protivnika, samo na jednoj utakmica je sačuvao mrežu.

Sledeći protivnici Sitija su Bornmut, Mančester Junajted i Liverpul. Treba napomenuti i da ove sezone Gvardiolin sastav nije poražen kod kuće. Tako bi trebalo da ostane i u ovoj utakmici.

Brentford nije bio na nivou protiv Liverpula u prošlom kolu i izgubio je kod kuće rezultatom 1:4. Jedan mali pozitivan znak bio je pogodak

Ajvana Tonija

. Ovaj 27-godišnji napadač je u odličnoj formi od povratka na teren, pošto je postigao četiri pogotka u pet poslednjih utakmica. Pčele ulaze u duel sa Mančester Sitijem kao jasni autsajderi. Ako gosti imaju slabost ove sezone, onda su to dueli na strani. Od ukupno 11 duela odigranih na protivničkim terenima, izabranici

Tomasa Franka osvojili su samo 10 poena i zabeležili sedam poraza.

Brentford će teško da dobije nešto od Mančester Ssitija. U ovom trenutku, ekipi je prioritet borba za opstanak. Čisto kvalitativno, međutim, imaju prednosti u odnosu na neke druge ekipe, a raspoloženje je trenutno daleko od krize. Ovo su svakako pozitivni parametri koji bi takođe trebalo da budu važni u narednim sedmicama. Sa 25 bodova Brentford je trenutno na 14. mestu.

Domaći tim će u utorak ostati bez dva igrača.

ek Griliš

i

Joško Gvardiol su van stroja zbog povreda, dok gosti imaju više briga. Dasilva, Henri, Hiki, Mbeumo i Šade neće biti na raspolaganju.


PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČ 18. KOLA

Utorak

20.30: (1,18) Mančester Siti (7,75) Brentford (13,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester SitiBrentford

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara