Leonardo Kastro (©AFP)
Leonardo Kastro (©AFP)

Nema odmora za najbolje, Miljonarios sa najjačim snagama na Independijente

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.04.23. | 23:03

Kolumbija 1: Tim iz Medeljina gostuje u Bogoti u okviru 13. kola Aperture

Posle uspešnih debija u klupskim kontinentalnim takmičenjima, Miljonarios i Independijente Medeljin sa kroz međusobni okršaj u sklopu 12. kola kolumbijske Aperture, noćas (03.30) na stadionu Nemesio Kamačo u Bogoti, poznatijem kao El Kampin, vraćaju obavezama u nacionalnom prvenstvu. Milioneri u ovaj meč ulaze posle pobede nad Defensom i Hustisijom u Kopa Sudamerikani i sa velikim entuzijazmom dočekaće Moćnike sa obronaka Kordiljera, koji su sredinom nedelje u Kopa Libertadoresu remizirali sa brazilskim Internasionalom.

Miljonarios ima odličnu kampanju u dosadašnjem izdanju Apertura formata i trenutno se nalazi na deobi drugog mesta sa istim brojem bodova kao Amerika de Kali, ali i sa dva meča manje od prvoplasiranog Agilasa koji mu posle pobede od 2:1 prethodne noći na otvaranju 12. runde protiv Atletiko Uile sada beži samo dva boda. Zbog toga je ovo kolo važno, jer će eventualna pobeda nad Moćnicima iz Medeljina prestoničke Ambasadore popeti na vrh tabele prvi put u novoj kampanji.

Izabrane vesti

Dok je većina timova već odigrala 11 utakmica, Miljonarios je odradio 10 susreta u kojima je ostvario šest pobeda, tri remija i doživeo jedan poraz, uz 16 postignutih i osam primljenih golova. U nacionalnom prvenstvu Milioneri nisu izgubili od kraja februara, kada ih je u gostima savladao Onse Kaldas, a od tada je ekipa Alberta Gamera odigrala čak sedam okršaja. Miljonarios je u dosadašnjem izdanju takmičenja pokazao da je tim velikog napadačkog kapaciteta, ali i sa dobrim defanzivnim učinkom.

03.30: (1,90) Miljonarios (3,25) Independijente Medeljin (4,00)

Ipak, u ovom periodu, tim iz Bogote eliminisan je u kvalifikacionoj fazi Kopa Libertadoresa i morao je da se zadovolji učešćem u Kopa Sudamerikani ove sezone. Sredinom nedelje je debitovao u drugom po snazi klupskom kontinentalnom takmičenju i sa veoma intenzivnom i napadačkom igrom ubedljivo savladao na svom terenu argentinsku Defensu i Hustisiju rezultatom 3:0. Dakle, reč je o ekipi koja prolazi kroz sjajan trenutak u sezoni, i sigurno je favorit za meč protiv ekipe iz Medeljina.

Posle velike pobede na otvaranju Kopa Sudamerikane, Miljonarios želi da produži dobar niz i zato će ove subote Alberto Gamero, uprkos tome što je svoj najbolji tim već izveo na međunarodnu scenu, još jednom ponoviti najjači sastav za ovu utakmicu. Kao jedna od promena koja je moguća u domaćem sastavu, navodi se povratak Žadera Valensije, koji se vraća u tim posle skoro mesec dana provedenih van terena zbog povrede.

Sa svoje strane, Independijente Medeljin na ovaj duel ne dolazi u baš najboljem izdanju jer je trenutno tim Moćnika sa planine na 11. mestu na tabeli sa samo 13 osvojenih bodova iz dosadašnjih 11. odigranih kola. Za Independijente bi ovo kolo moglo biti prelomno u borbi da se približi grupi od osam prvoplasiranih u šampionatu, i da se vrati u borbu za mesto u plej-ofu.

Iako je prošla niz od tri utakmice bez poraza, ekipa Davida Gonzalesa remizirala je u poslednja dva teška okršaja, u gostima protiv Atletiko Nasionala i kod kuće protiv Tolime. Sada ekipa ima tri pobede u 11 utakmica, četiri remija i četiri poraza, uz 11 postignutih i isto toliko primljenih golova. U gostima, Independijente je pobedio samo jednom u poslednjih šest utakmica, uz dva remija i tri poraza. Ipak, Moćnici su i pored nestabilne kampanje u domaćem prvenstvu, opravdali nadimak u najeminentnijem klupskom takmičenju na kontinentu, gde su sredinom nedelje zadali ozbiljne probleme favorizovanom Internasionalu sa kojim su odigrali nerešeno 1:1 u sklopu prvog kola grupne faze Kopa Libertadores.

Miljonarios je kao domaćin ove sezone, pored jednog nerešenog rezultata, zabeležio tri pobede. Milioneri će biti favoriti i za večerašnji okršaj, kako zbog sjajnog trenutka kroz koji prolaze, tako i zbog snage lokalnog faktora, vernih navijača. Ipak, Moćnici bi mogli da imaju iluzije da će protiv Ambasadora doći do dobrog rezultata, pošto iz nedavnih obračuna imaju solidan učinak kada gostuju u Bogoti.

Od poslednjih osam mečeva odigranih na stadionu El Kampin između Miljonariosa i Independijente Medeljina, oba tima zabeležila su po tri pobede i dva remija. Prethodna pobeda Miljonariosa na ovom stadionu izvojevana je u avgustu 2021. godine, rezultatom 2:0, pošto je na prethodnom gostovanju u El Kampinu Independijente slavio sa 2:1.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: 

pogodi 3 utakmice GG

----------------------

KOLUMBIJA 1 - 12. KOLO

Subota

Doradas - Atletiko Uila 2:1 (1:1)

/Kabaljero 23, Valdes 84 - Vinisijus 44/

Onse Kaldas - Union Magdalena U TOKU

23.10: (2,10) Jaguares (3,10) Envigado (3,50)

Nedelja

01.20: (2,10) Deportivo Kali (3,10) La Ekidad (3,50)

03.30: (1,90) Miljonarios (3,25) Independijente Medeljin (4,00)

21.00: (2,00) Pereira (3,25) Bukaramanga (3,70)

Ponedeljak

01.20: (2,80) Petrolera (3,15) Santa Fe (2,45)

Utorak

01.00: (1,93) Atletiko Nasional (3,25) Junior (3,90)

03.05: (1,90) Tolima (3,25) Pasto (4,00)

Četvrtak 20.4.

Bojaka Čiko - Amerika Kali

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1MiljonariosIndependijente Medeljin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara