Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Neporaženi Atletiko Mineiro strepi u visinama Bogote

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.03.23. | 22:48

Miljonarios domaćin u prvom meču poslednje runde kvalifikacija za Kopa Libertadores

Dolazeći iz dve uzastopne pobede, kao jedan od velikana kolumbijskog fudbala, Miljonarios je na korak do plasmana u grupnu fazu Kopa Libertadores, ali ne očekuje ga nimalo lak zadatak protiv Atletiko Mineira. U ovom prvom sučeljavanju koje je na program noćas (01.30), Kolumbijci će imati prednost da igraju kod kuće na nadmorskoj visini od 2.640 metara u Bogoti, gde se nalazi stadion Nemesio Kamačo, poznatiji kao El Kampin, i znaju da im je ovo šansa koju moraju da iskoriste na najbolji način pred revanš u Belo Orizonteu 15. marta.

Strategija Alberta Gamera koja je sprovedena na terenu bila je od suštinskog značaja da se Miljonarios nametne u drugoj fazi procesa selekcije za Kopa Libertadores. Tim je debitovao u kvalifikacijama protiv ekvadorske Universidad Katolike u Kitu, gde se trudio da održi remi bez golova. To je očigledno bilo ono što je želeo. U meču nije realizovao nijednu priliku. Međutim, nije preuzeo velike rizike, a domaćin je tokom celog meča imao samo jedan udarac u okvir gola.

Izabrane vesti

U revanšu na El Kampinu, Miljonarios je slavio sa 2:1. Držao je čitav meč pod kontrolom sa posedom lopte više od 62% vremena, čime je razvio duplo više prilika za završnicu, ali je bio malo inferioran u stopi udaraca ka golu protivnika. Ipak, odbrana Milionera prva je procurila nakon realizovanog kaznenog udarca u 38. minutu od strane Ismaela Dijaza.

Preokret se dogodio u drugom poluvremenu, kada su Ambasadori imali brojčanu prednost posle isključenja Franklina Gerea u 44. minutu prve faze. U 62. minutu Leonardo Kastro je vratio izjednačenje na semafor. Sedam minuta kasnije, Danijel Katanjo je obezbedio pobedu i pravo kluba da nastavi dalje u borbi za plasman za grupnu fazu Kopa Libertadores.

01.30: (2,65) Miljonarios (2,90) Atletiko Mineiro (2,75)

Stoga, očekuje se veoma agresivan stav domaćina, koji je proteklog vikenda u nacionalnom prvenstvu pokazao svoju snagu savladavši Deportivo Kali sa 2:0. U prethodnih pet duela ostvarene su tri pobede, jedan remi uz jedan pretrpljen poraz. Pobede su zabeležene protiv Deportivo Kalija, Jaguaresa iz Kordobe i Universidad Katolike, pored toga što su sa istim timom, i izgubili od Onse Kaldasa. Igrajući kod kuće, na stadionu El Kampin, tim Miljonariosa ima nedavni učinak od šest pobeda, dva remija i dva poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica.

Dok je na drugoj strani Atletiko Mineiro, koji zauzvrat ostaje neporažen u sezoni i ima visoko kvalifikovanu ekipu u pokušaju da ostvari uspeh u raznim takmičenjima. Naveden kao favorit za titulu u saveznom prvenstvu Minas Žerais, Galo je prošlog vikenda pobedio Demokratu de Governardor Valadares rezultatom od 3:0, podigavši tako samopouzdanje uoči važnog duela protiv Miljonariosa. Tako je Galo svoj pohod zatvorio sa 20 osvojenih bodova iz šest pobeda i dva remija, bez poraza, čime je zauzeo prvo mesto na ukupnoj tabeli. U polufinalu će se suočiti sa Atletik Klubom, koji je sa 15 bodova bio drugi u Grupi A i najbolji među svim drugoplasiranima.

U kvalifikacionoj fazi Libertadoresa, Alvinegro se u prethodnoj fazi susreo sa Karabobom i, posle nerešenih 0:0 u prvom meču, u gostima, nisu imali poteškoća da pobede rezultatom 3:1 pred svojim navijačima u revanš meču na Mineirau. U poslednjih pet utakmica ove sezone, zabeležene su tri pobede i dva remija, pobedivši Demokrata de Governador Valadares, Karabobo i Patrosinense, pored izjednačenja sa Amerikom i Karabobom. Delujući van svojih terena, tim argentinskog stručnjaka Eduarda Kudeta zabeležio je pet pobeda, četiri remija i samo jedan poraz u poslednjih 10 utakmica.

Koliko god Brazilci važili za favorita, Miljonarios je tradicionalno veoma jak tim kod kuće i ima kvalitetan tim koji zaslužuje poštovanje. Kolumbijci bi čak trebalo da zauzmu agresivniji stav u ovom meču. Međutim, protiv očigledno tehnički superiornijeg Atletika, to može da bude izuzetno rizičan potez.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 3. (POSLEDNJE) KOLO, PRVI MEČEVI

Sreda

23.00: (2,45) Magaljanes (3,05) Independijente Medeljin (2,85)

Četvrtak

01.30: (2,65) Miljonarios (2,90) Atletiko Mineiro (2,75)

23.00: (1,75) Fortaleza (3,35) Sero Portenjo (4,60)

Petak

01.00: (1,47) Urakan (3,90) Sporting Kristal (6,75)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa LibertadoresMiljonariosAtletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara