Dinamo Zagreb (©Reuters)
Dinamo Zagreb (©Reuters)

Noćna mora Splićana se ostvarila: VAR utišao Poljud, Dinamo remijem do titule

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 20:09

Bez golova u velikom hrvatskom derbiju, što je Zagrepčanima bilo dovoljno za šestu uzastopnu titulu

Delovalo je tokom sezone da bi Hajduk konačno mogao da prekine dominaciju Dinama i dođe do šampionskog pehara prvi put još od 2005. godine, međutim - ništa od toga. Zagrepčani su se na vreme trgli, smenili Antea Čačića sa mesta trenera i doveli Igora Biščana, koji je za manje od mesec dana uspeo da konsoliduje ekipu i odvede je na velikih 12 bodova prednosti.

Došao je Dinamo u situaciju da u večerašnjem 31. kolu, na stadionu najvećeg rivala, slavi šestu uzastopnu, a ukupno 28. titulu (ne računajući one koje je osvajao NK Građanski, a koje Modri pripisuju sebi). I uspeo je. Remijem 0:0 gosti su zadržali prednost nenadoknadivu u preostalih četiri kola, zahvaljujući boljem međusobnom učinku. To znači da će na leto još jednom igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, od drugog kola.

Izabrane vesti

Strepeli su Splićani da bi košmar mogao da se ostvari, ali su i pored toga u velikom broju ispunili tribine Poljuda. Proključala je atmosfera kada je Jan Mlakar u 23. minutu matirao Livakovića, ali je brzo usledio muk, pa huk oduševljenja iz gostujućeg sektora. Slovenac se nalazio u ofsajdu, pa je arbitar na signalizaciju VAR sobe razočarao domaćine.

Bio je Hajduk opasniji tokom meča, ali i šanse koje je stvorio, osim pomenute, nisu bile dovoljno konkretne. Gosti su uspevali da trže meč u sporom ritmu, što im je mnogo više odgovaralo. Domaćini su pokušavali, ali nisu imali snage da odlože slavlje najvećeg rivala. Morali su nakon poslednjeg sudijskog zvižduka da gledaju Zagrepčane kako se raduju još jednoj u nizu titula zajedno sa nekih 1.500 navijača iz Zagreba.

Probaće ponovo Splićani sledeće sezone. Usled organizacionih problema unutar kluba, Dinamo je posle dugo vremena pokazao ranjivost. Na rukovodstvu Hajduka je da to iskoristi i konačno obraduje svoju publiku.

HRVATSKA 1 – 31. KOLO

Nedelja

Varaždin - Osijek 1:3 (0:2)

/Brodić 78 - Merez 3, 65, Bukvić 40/

Hajduk - Dinamo 0:0



tagovi

Hajduk SplitDinamo ZagrebHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara