Nova nevolja za Kolubaru: Vukušić i Kadrić je tužili, FIFA naredila da isplati 21.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 15:10

Nema mira u lazarevačkom superligašu

Nema mira u lazarevačkoj Kolubari. Zbog ugrožavanja integriteta takmičenja Disciplinska komisija FSS kaznila je Kolubaru oduzimanjem devet bodova i automatski je eliminisala iz Mozzart Bet Superlige. Ali to nije jedina nevoljna koja je zadesila Rudare tokom ove sedmice.

Naime, lazarevačka Kolubara je izgubila dva spora pred organima FIFA. Doskorašnji prvotimac Haris Kadrić, kao i aktuelni član, Ante Vukušić tužili su Lazarevčane zbog neisplaćenih zarada, prenosi Sport Klub. 

Izabrane vesti

Po pravosnažnim presudama svetske kuće fudbala, zeleno-crni su dužni da plate 21.000 evra.

Priznajući nadležnost FIFA, Haris Kadrić se još ranije obratio zbog duga od 9.000 evra. U čitavom slučaju skoro da nije bilo nedoumica, slovenački fudbaler dobio je spor. Lazarevčani su, u međuvremenu, isplatili novac, Kadrić se tokom zimskog prelaznog roka preselio u Voždovac i predmet je zatvoren.

Slučaj „Ante Vukušić i Kolubara“ za nijansu je složeniji i totalno drugačiji, atipičan za sudsku praksu. Bivši reprezengtativac Hrvatske odlučio je presavije tabak i tuži klub, čiji dres i dalje nosi. Kako saznaje Sport Klub Vukušić nije želeo više da sluša prazna obećanja, proletos se obratio FIFA tražeći pošteno zarađenih 12.000 evra. FIFA ni u ovom slučaju nije imala dilema – fudbaler je dobio spor, uz nalog Kolubari da u roku od 45 dana izmiri zaostala dugovanja.

Za vreme spora, Vukušića nije bilo u konkurenciji za tim Kolubare, niti je trenirao skoro tri nedelje. Nije čak ni putovao na martovske mini-pripreme u reprezentativnoj pauzi. Iznenada, iako sklonjen u drugi plan, našao se na spornom meču protiv Mladosti GAT u Novom Sadu (0:1). I na terenu upisao svih 90 minuta, tek drugi put u sezoni. Zanimljivo, fudbaler iz Hrvatske odigrao je potom još četiri utakmice u zeleno-crnom dresu.

Lazarevčani, takođe, imaju rok od 45 dana da isplate dugovanje Vukušiću.


tagovi

Ante Vukušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara