Masimilijano Alegri (©Reuters)
Masimilijano Alegri (©Reuters)

Vlahović je heroj, ali priča je Alegri: Jesu li me već otpustili?

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.05.24. | 09:24

Trener Stare dame maltene potvrdio da ni on sam ne očekuje da i naredne sezone vodi crno-beli tim

Moglo je da bude potpuno posrnuće, na kraju se Masimilijano Alegri iščupao osvajanjem Kupa Italije i plasmanom u Ligu šampiona. U stvari, iščupao ga je Dušan Vlahovića što golovima u Seriji A što ovim jednim u finalu Kupa protiv Atalanta.

I dok u Torinu slave srpskog reprezentativca i njegovu izjavu da ostaje u Torinu i sledeće sezone, šef stručnog štaba Stare dame kao da se pomirio sa gubitkom posla iako mu ugovor ističe tek 2025. Stoga je posle pobede nad Atalantom od 1:0, naravno uz Vlahovićev gol, Alegri ustalasao javnost.

Izabrane vesti

Ako i ne budem trener Juventusa u narednoj sezoni, s obzirom da izgleda svi poradzumevaju da odlazim, klubu ću ostaviti snažan tim”, rekao je Alegri posle meča.

Kada je kasnije na konferenciji za novinare zamoljen da malo detaljnije prozbori o tom nasleđu koje ostavlja, Alegri je rasploženo odgovorio…

Jesu li me već otpustili? Ovaj tim ima izvrsnu bazu”.

Negirao je Alegri i da se po završetku meča – kada je snimljen kako nekoga tera rukom i govori mu “napolje, napolje” – verbalno sukobio sa sportskim direktorom Kristijanom Đuntolijem. Štaviše, o klubu sve najbolje. Ali nije negirao da sa Đuntolijem baš i nije u idiličnim odnosima.

Poštujem ovaj klub i tog čoveka… Imamo 10 dana pred nama, da pokušamo da razgovorom rešimo problem razgovor… U Juventusu su rezultati sve. Klub će obaviti svoje  analize. I klub ima pravo da odluči da li hoće da zadrži igrača ili trenera. Prilično sam realan čovek i vrlo srećan što sam u ovakvom klubu proveo sam godina. Mogu samo da budem sam zahvalan, jer su mu dali priliku da osvojim toilke trofeje. Bilo je čudesno iskustvo i samo se nadam da ću iskusiti tako nešto opet”, smiren je Alegri posle petog pehara u Kupu.

Sada je rekorder, jer je nadmašio Roberta Mančini i Sven Jorana Eriksona.  I ponosan na neke nove snage. Recimo, Nikolusija Kavilju, koji je odmenio suspendovanog Fabija Miretija, kao i Samjuela Iling Džuniora, 20-godišnjeg Engleska kome je dao prednost u odnosu na Filipa Kostića.

Kavilja je inteligentan momak, možda sam ove sezone mogao da mu dam i veću minutažu, ali od poraza od Intera, 5. marta, imali smo tri teška meseca i posle nekog vremena učini ti se da je lopta od olova. Ali nastavili smo. Sezonu počneš kao grupa, usput postaješ tim. Nije lako svima u klubu kakav je Juventus, sa svim kritikama koje on nosi”.

Zaista, govori kao bivši. Mada to još nije izvesno. Ali ono što će da obraduje navijače Juventusa jeste izjava samog Vlahovića posle role koja mu je donela zvanje igrača utakmice.

Mogu samo da se zahvalim saigračima, samo mi znamo šta smo sve prošli ove sezone. Inter je zaslužio skudeto, ali Kup je naš, a ja već razmišljam o osvajanju narednih trofeja. Kup i plasman u Ligu šampiona nisu dovoljni. Sledeće sezone cilj mora da bude da osvojimo sve. Jer mi smo JUventus, to je u našem DNK i to se od nas očekuje”.



tagovi

Masimilijano AlegriDušan VlahovićJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara