(©Reuters)
(©Reuters)

Nova ofanziva Vile i stara ponuda: Bilbau 50.000.000 za odštetu, Niku Vilijamsu plata 7.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 12:16

Ne odustaje engleski klub od namere da angažuje mlađeg Vilijamsa

U januaru je Aston Vila pročešljala špansko tržište, Real Betisu je gorelo pod nogama - zbog minusa u kasi i finansijskog fer-pleja nije mogao da registruje pojačanja - i od engleskog tima dobio je 13.500.000 evra za levog beka Aleksa Morena. Napao je klub iz Birmingema i Nika Vilijamsa, spreman je bio da aktivira otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra, ali je krilni napadač odbio da promeni sredinu. Nije ga zanimalo šta mu se nudi.

Želja Nika Vilijamsa je bila da ostane sa bratom, da predvode napad Atletik Bilbaa, da bude blizu porodica i mesta gde je rođen. Tako tipično iz igrače iz Baskije i Navare. Ali, u međuvremenu se situacija promenila, španskom reprezentativcu još nije ponuđen novi ugovor, pa je i on počeo da razmišlja u drugom smeru. Ponuda Aston Vile je i dalje na stolu.

Izabrane vesti

Unaj Emeri je uporan tip, gura dok ne istera ono što je naumio. Vilini izaslanici su ponovo uspostavili kontakte sa Nikom Vilijamsom, a ponuda je nepromenjena i glasi: iz Birmingema su spremni da aktiviraju otkupnu klauzulu i na San Mames pošalju obeštećenje u visini od 50.000.000 evra, dok bi desno krilo na godišnjem nivou zarađivalo 7.000.000.

Prema pisanju Marke, bliži je Niko tome da spakuje stvari, nego da ostane još minimum dana u Baskiji. Atletik Bilbao se nije udostojio da sedne za pregovarački sto sa španskim reprezentativcem, iako mu ugovor ističe leta 2024. godine, što ga je navelo da počne da razmišlja o odlasku.

Ne bi mlađi Vilijams bio prvi kome novo klzupsko rukovodstvo nije ponudilo novi ugovor, u sličnoj situaciji je bio i Injigo Martinez, koji vodi medijski rat sa baskijskim klubom. Obući će dres Barselone, a on i njegovi zastupnici tvrde da se iz Atletik Bilbaa nijednog trenutka nisu izjasnili, niti razlogovarali o potencijalnom ostanku. Jedino je sa Ojhanom Sansetom drugačija priča, pošto je posle utakmice sa Hetafeom potpisao ugovor do 2032. godine. 

Aston Vila je krenula po Nika Vilijamsa kada je shvatila da od dolaska Marka Asensija na Vila park neće biti ništa. Na dobrom je putu Pari Sen Žermen da ga angažuje i prođe povoljno, jer je krilnom napadaču istekao ugovor sa Real Madridom. Kada su u Birmingemu shvatili da bitku za Asensiov potpis gube, okrenuli su se mlađoj opciji i označili Injakijevog brata kao letnji prioritet.



tagovi

Niko VilijamsAston VilaAtletik BilbaoLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara