(©Reuters)
(©Reuters)

Injigo Martinez i Bilbao zaratili na rastanku: Ponuda nikada nije postojala, nepošten čin izbegavanja odgovornosti

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 23:36

Iduća stanica u karijeri baskijskog štopera biće Barselona...

Atletik Bilbao je pre pet godina Real Sosijedadu uplatio 32.000.000 evra za Injiga Martineza, na taj način je postavio novi klupski rekord i on je na snazi i dan-danas. Nikada više nije novca izdvojio za transfer igrača, a za baskijskog štopera neće dobiti ni cent.

Glavni „krivac“ je Barselona. Nou Kamp će biti iduća stanica u karijeri baskijskog štopera, neće katalonski koub morati da plati ni cent, što mu pogoduje zbog situacije u kojoj se nalazi i uklapa u transfer-politiku. U Bilbau su ogorčeni zbog toga što neće prihodovati, a teško da će pronaći i adekvatno rešenje, pa su izdali saopštenje.

Izabrane vesti

„Odbio je ponudu da se saradnja produži posle nekoliko pokušaja pregovora“.

Razbesnelo je to Injiga Martineza i ljude kojima je okružen i odlučili su da na rastanku ponude i drugu verziju priče.

„Ispred Injiga Martineza želimo da demantujemo i kategorički odbacimo da je aktuelni Upravni odbor Atletik Bilbaa, kao i onaj prethodni, u nekom trenutku izneo bilo kakvu ponudu igraču. Nikada nije dobio ponudu, ona nikada nije postojala. Čudimo se i nalazimo u neverici, to je nepošten čin izbegavanja odgovornosti. Igrač nikada nije želeo da naškodi klubu ili ga destabilizuje“, upućen je odgovor na saopštenje baskijskog kluba.

Injigo Martinez se pre toga putem video-poruke oprostio od kluba, saigrača i svih zaposlenih, ali nije želeo da se dotiče budućeg angažmana. No, odavno je poznato da će biti novi član Barselobe, verovatno i prvo letnje pojačanje.

„Želim da vam kažem da će ovo biti moja poslednja sezona u Atletik Bilbau. Mislim da je došlo vreme da se fokusiram na novi sportski izazov, tako se osećam. Od samog dolaska učinili ste da se osećam kao jedan od vas, kao Lav. Znate da sam apsolutno sve davao na terenu, borio se za grb, saigrače i vas navijače. Uvek“, rekao je Bask i dodao:

„Nije lako napustiti svoju zemlju, svoje korene i porodicu. Baskija će uvek biti naš dom. Ne želim da se oprostim a da se ne zahvalim svim zaposlenima u klubu, ljudima koji nam svakodnevno omogućavaju da radimo u u najboljim uslovima. Takođe, stručnom štabu, saigračima, prijateljima, navijačima... Gurajte dalje, podržavajte klub i neka San Mames ostane fudbalska katedrala“.


tagovi

Injigo MartinezAtletik BilbaoBarselonaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara