Niko Vilijams (©Reuters)
Niko Vilijams (©Reuters)

Vila htela da aktivira klauzulu, Bilbau iskešira 50.000.000 i obori klupski rekord: Niko odbio platu od 7.000.000!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 16:05

Braća Vilijams ostaju zajedno na San Mamesu

Da igrač provede čitavu karijeru u jednom klubu gotovo da je postalo nezamislivo. Trka za novcem postala je bitnija od identifikovanja sa klubom, vrednosti su se promenile, jer sport je uveliko industrija, ali i dalje ima igrača što ne pojure za prvom masnom ponudom i kažu kako su ispunili dečački san.

Endemska su vrsta, tek ponegde se mogu pronaći, a najviše ih ima u – Baskiji! Iker Munijain nije ni razmatrao da napusti Atletik Bilbao, a ponuda je bilo. Prohodao je na čuvenoj Katedrali, dočekao da stari San Mames zameni novi, velelepni. I još je tu, na rodnoj grudi. Ni Oskar de Markos nije želeo da digne sidro, ni Injaki Vilijams, a brata sledi – Niko.

Izabrane vesti

Retko ko bi odbio ponudu kakvu je Niko Vilijams. Debitovao je mladi krilni napadač za Španiju, zaigrao i na Svetskom prvenstvu u Kataru, i u notesu Unaja Emerija označen kao prioritetna kupovina. Aston Vila bila je spremna da aktivira otkupnu klauzulu i obori klupski rekord, Atletik Bilbau bi ruke bile vezane, ali Niko razmišlja drugačije od vršnjaka.

Pripremio je klub sa Ostrva 50.000.000 evra, ali nije ukalkulisao mogućnost da će dobiti negativan odgovor od igrača. Plata nije problem, jer Aston Vila nije škrtarila. Niko bi u Engleskoj zarađivao 135.000 evra nedeljo, 7.000.000 evra bruto na godišnjem nivou. Jesnostavno, ne želi da napusti Baskiju. San Mames je njegov dom.

Ipak ne može sve da se kupi. Nije sve na prodaju…

A, na Vila parku je sve bilo spremno za najveći transfer u klupskoj istoriji. I to bi bio debelo nadmašen trenutni rekord. Klub iz Birmingema je Noriču pre dva leta uplatio 38.400.000 evra za slobodu argentinskog ofanzivca Emilijana Buendije.

Moraće Unaj Emeri da potraži alternativu, na Nika može da zaboravi. Već ima spremljenu, druga opcija za popunjavanje desnog boka je Luiz Enrike. Krilni napadač ima ugovor sa Betisom do 2028. godine i procena je da će oko 22.000.000 evra biti dovoljno da Andalužani ponovo trguju sa Englezima. Već su na Ostrvo poslali levog beka Aleksa Morena, a obeštećeni su sa 13.500.000.

Aleks Moreno jedno je od dva završena posla Aston Vile ove zime. Drugi je Džon Duran. Kolumbijski napadač je juče predstavljen na Vila parku, a njegov transfer iz Atlante bio je 16.650.000 evra. Biće i bonusa, pa bi mogao da naraste i do celih 20.000.000.



tagovi

Zimski prelazni rok 2023Niko VilijamsAston VilaAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara