Andre Pjer Žinjak i Nikolas Ibanjez (©AFP)
Andre Pjer Žinjak i Nikolas Ibanjez (©AFP)

Obračun najboljih strelaca u Meksiku: Žinjak dočekuje Ibanjeza

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.10.22. | 23:10

Susret Tigresa i Pačuke (petak, 04.06) zaokružiće prve mečeve četvrtfinala plej-ofa Aperture

Kada bi meksički klubovi mogli da igraju u takmičenjima UEFA, sigurno im rezultati ne bi bili ništa lošiji od belgijskih i ruskih klubova. Kvalitet tamošnjeg šampionata je na zavidnom nivou, a sistem takmičenja uvek garantuje neizvesnost. U toku je plej-of Aperture, na programu su u noći između četvrtka i petka još dva prva meča četvrtfinala, a posebno je duel između Tigresa i Pačuke (04.06 časova po srednjevropskom vremenu) idealna prilika da uživamo.

Sastaju se dve ekipe koje imaju kandidate za titulu najboljeg strelca Aperture. Tigres predvodi iskusni Francuz Andre Pjer Žinjak sa osam golova u ligaškom delu i još dva u osmini finala plej-ofa, dok je na vrhu liste strelaca Pačukin Nikolas Ibanjez sa 11 pogodaka. Jedan od njih dvojice će završiti takmičenje kroz dve utakmice, pošto se posle noćašnjeg susreta igra i revanš.

Izabrane vesti

Žinjak je bio apsolutni junak Tigresa u osmini finala u nedelju sa Nekaksom. Tamo se igrao samo jedan meč, a Tigres je već u 20. minutu ostao sa igračem manje zbog isključenja Havijera Akvina. Ovaj 32-godišnji vezista je dobio direktan crveni karton, tako da nije u konkurenciji za duel sa Pačukom.

Odolevao je Tigres napadima rivala, u drugom poluvremenu je i Nekaksa dobila crveni karton, posle čega je Žinjak bio strelac u 60. i 73. minutu.

04.05: (2,40) Tigres (3,10) Pačuka (3,20)

S druge strane, Pačuka je bila slobodna u osmini finala, pošto se u ligaškom delu Aperture našla među četiri najbolja tima. Konkretno, bila je četvrta (imala je dva boda više od Tigresa), što joj donosi još jednu benificiju za četvrtfinale. Ukoliko rezultat posle dvomeča bude izjednačen (ne gleda se gol u gostima), Pačuka će proći dalje zbog boljeg plasmana na tabeli. To joj zato u preostale dve runde na putu do titule predstavlja teg oko nogu ako joj Klub Amerika, Monterej i Santos Laguna budu protivnici.

No, o tom potom. Pačuka prvo mora da preskoči Tigres predvođen Žinjakom i Florijanom Tovanom. U ligi je uspela da ga savlada 8. avgusta sa 2:0, ali i tada je Tigres rano ostao sa igračem manje. Već u 14. minutu je Hesus Angulo dobio direktan crveni karton.

Prošle sezone je Tigres u Aperturi kao domaćin savladao Pačuku sa 3:0, a potom je kao gost izgubio u Klausuri sa 2:1.

Domaći teren je veoma važan faktor Tigresu, pobedio je na šest od poslednjih osam mečeva pred svojim navijačima. Samo je sa Nekaksom odigrao 0:0, a Klub Leon ga je savladao minimalcem. Uz to je važno pomeniiti i da je Pačuka kao gost ostvarila samo dva trijumfa na poslednjih sedam mečeva. Uz to ima tri remija i dva poraza.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

MEKSIKO 1 (APERTURA) – ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Puebla – Klub Amerika 1:6 (1:2)

/Kortizo 14 – Valdes 31, Martin 33, 57, Zendehas 65, Rodrigez 78, Vinas 90+2/

Monterej – Kruz Azul 0:0

Petak

02.05: (2,40) Toluka (3,35) Santos Laguna (2,95)

04.05: (2,40) Tigres (3,10) Pačuka (3,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Meksiko 1PačukaTigres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara