Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)
Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)

Očajni Flamengo u crnoj seriji, na Bikove bez sedmorice

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.10.22. | 22:30

Brazilska Serija A: Velikan iz Rija osvojio samo dva boda u poslednje četiri utakmice, ima dva vezana poraza, a noćas (23.55) na Marakanu stiže ove sezone slabi Bragantino. Tradicija uz goste iz Braganse

Na papiru Flamengo ima najjači tim u Brazilu, ali skupocene zvezdice igraju veoma loše. Smena Portugalca Paula Souze i dolazak Dorivala Žuniora na kormilo, malo je razmrdalo giganta iz Rija, ali dva vezana poraza od gradskog rivala Fluminensea i Fortaleze, definitivno je udaljio crveno-crne od borbe za titulu.

Misli fudbalera Flamenga okrenute su ka ekvadorskom gradu Gvajakilu i finalu Kopa Libertadores krajem meseca. Posle tri godine, opet bi velikan iz Rija mogao do krune u Južnoj Americi, a rival mu je Atletiko Paranaense iz Kuritibe. Takođe, Flamengo je u igri za trofej u Kupu Brazila. Domaćin je osvojio samo dva boda u prethodna četiri kola, a noćas (23.55) na Marakanu stiže Bragantino koji je takođe razočarao ove godine i mogao bi čak i da ispadne. Red Bulove čedo je samo na pet bodova od zone ispadanja.

Izabrane vesti

Tradicija je uz Bikove koji nisu izgubili od najpopularnijeg kluba u Brazilu na sedam prethodnih utakmica. Letos je Bragantino dobio Flamengo u Bragansi sa 1:0 golom Kuana Kandida.

23.55: (1,50) Flamengo (4,10) Bragantino (7,00)

Flamengo bi mogao da ostane i bez grupne faze Kopa Libertadores ako ne osvoji najveći trofej na kontinentu. Zato mu je noćašnji duel veoma važan. Dorival Žunior ne može da računa na čak sedmoricu fudbalera. Nedostaju iskusni defanzivci, bivšie igrači Čelsija David Luiz i Felipe Luiz, dok su suspendovani zbog žutih kartona Leo Pereira, Žoao Gomes i Mateuzinjo. Odavno su van stoja Bruno Enrike i Rodigo Kajo.

U tim se vraćaju Arturo Vidal, Everton Ribeiro, Pedro i Đorđijan Araskaeta koji su prethodnih desetak dana bili sa svojim reprezentacijama. Oni su umorni, ali biće u sastavu. U napadu se očekuju ove sezone standardni tandem, Pedro - Gabrijel Barbosa Gabigol.

Trener gostiju Maurisio Barbijeri nema toliko problema kao kormilar Flamenga. Van stroja zbog povrede su Alerandro, Bruninjo, Žan Urtado i Gabrijel Novaes.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

BRAZIL 1 – 29. KOLO

Subota

Atletiko Mineiro – Fluminense u toku

Seara – Amerika Mineiro u toku

Internasional – Santos u toku

23.55: (1,55) Atletiko PR (3,90) Žuventud (6,50)

23.55: (2,35) Avai (3,10) Atletiko GO (3,25)

23.55: (1,50) Flamengo (4,10) Bragantino (7,00)

23.55: (3,20) Gojas (3,10) Fortaleza (2,40)

Nedelja

02.00: (1,65) Korintijans (3,50) Kujaba (6,25)

Utorak

01.00: (3,90) Botafogo (3,40) Palmeiras (2,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazil 1BrazilFlamengoBragantinoBrazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara