©Star Sport
©Star Sport

OCENE – SRBIJA: Mitar se igrao predasistencijama, Grujić je igrač na kog mora ozbiljno da se računa

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.03.23. | 23:00

Ali odbrana je opet limitiranom rivalu dozvolila previše

Izabrane vesti

Vanja Milinković SavićGolman
Nije imao puno posla ali ga je odradio besprekorno. U prvom poluvremenu je imao samo istrčavanja u kojima je bio siguran ali je zato u drugom morao tri puta da interveniše kod padova koncentracije njegovih sigrača. I sva tri puta je to odradio kako treba.
Ocena
7
Strahinja ErakovićOdbrana
Na početku bojažljiv kada bi dobio loptu, u prvih pola sata nije ni razmišljao da krene napred ali se onda malo raskravio i zaigrao opuštenije. Nije imao neke ozbiljne propuste u defanzivi ali ni koncentraciju da zakrpi kada bi negde drugo propustilo. Na kraju prekomandovan u nešto ofanzivniju ulogu kada je Milenković ušao da zacementira prilaze golu.
Ocena
6
Nemanja GudeljVezni
Piksi je pribegao receptu iz Sevilje i vratio Gudelja u ulogu štopera. Na početku je to delovalo zanimljivo jer je Gudelj bio najmirniji na lopti iz poslednje linije i pokušavao da pasom unapred ubrza igru ali je opet u defanzivi imao kiks koji ga je mogao skupo koštati kada ga je Paulauskas okrenuo kao na petoparcu i pukom srećom šutirao preko gola. Imao je i u drugom poluvremenu neka slabija postavljanja.
Ocena
6
Strahinja PavlovićOdbrana
Nije bilo mnogo onih njegovih karakterističnih izleta u napad. Pokušao je dva puta ali je povukao ručnu. Umeo je rizičnije da uđe u duel i da veruje instinktu ali ga to nije koštalo konkretno. Nije ga bilo ni na prekidima kao što ume da se pojavi ali je popust ostatka odbrane ispunio konačan cilj da sačuvaju mrežu mirnom.
Ocena
6
Andrija ŽivkovićVezni
Do 80. minuta – Nije imao konkretan učinak poput Kostića na drugom boku ali je imao neke izlete koji su mogli da se završe opasno kao kada je proigrao Milinković Savića u drugom poluvremenu. Ali je imao i defanzivne propuste kao kada ga je u finišu izbacio Nivikovas i izašao u šansu koju je Vanja odbranio.
Ocena
6
Marko GrujićVezni
Odlično! Vidi se da je formu iz kluba preneo i u reprezentaciju. Potpuno je opravdao PIksijevo poverenje. Dao je stabilnost na sredini koju Lukić nije mogao da garantuje sam. Podelio je nekoliko prelepih lopti od kojih je jedna bila ona u začetku akcije kod drugog gola. Ima tu neku divnu jednostavnost u igri i razumevanje fudbala zbog kojih ga je lepo gledati. Bio je i blizu gola kada je sretno i lukavo skrenuo šut Živkovića ali ga je stativa zaustavila. Grujić više nije epizodista već se na njega treba najozbiljnije računati.
Ocena
6.5
Saša LukićVezni
Do 72. minuta - Definitivno mu je više prijalo da igra u paru sa Grujićem nego u Kataru kada je bio na vetrometini u manevru. Kao da je osetio više slobode. Nije imao neki konkretan učinak ali je bio agilan, manje grešio nego na Mundijalu, stizao da zatvori ali i da krene napred. Odradio korektno posao za koji je zadužen. Doduše, ni Litvanija nije rival koji može da mu napravi mnogo problema.
Ocena
6
Filip KostićVezni
Dajte mu loptu u prazan prostor i to je već pola gola. Mitrović je to uradio u 16. minutu i drugi asistent Serije A je izvukao glavni specijalitet iz svoje kuhinje. Kao na tacni je poslužio Tadića za vođstvo. U svom stilu je Turbo Šumadinac špartao gore-dole, dao cela pluća ekipi, zatvarao i sve pokušaje Litvanaca po njegovoj strani... Vidi se da igra u velikoj formi u klubu. Još par puta se dobro otvorio ali nije dobio loptu u pravo vreme.
Ocena
7
Dušan TadićVezni
Gol i asistencija kažu da je igrač utakmice. Isporučio je ono što se od njega traži. Dao je gol baš iz situacije u kakvoj se očekuje da bude kada mu špicevi razvuku i otvore prostor. Ali pored toga, lopta ga večeras nije slušala. Iako ju je konstantno tražio i nudio se saigračima, veći broj poteza su bile greške. Što u driblingu, što u pasu. Bilo ga je svugde, umeo je i da komanduje saigračima u stilu pravog kapitena ali falilo je više onih njegovih poteza kojima seče protivnika.
Ocena
7.5
Aleksandar MitrovićNapad
Do 80. minuta - Iako nije dao gol, mnogo bolji deo napadačkog tandema večeras. Više ga je bilo u igri, jače je ulazio u duele, vraćao se po loptu i otvarao prostor Tadiću, Kostiću i ostalima... Kao da je željan igre. Sjajno je priemtio i proigrao Kostića kod prvog gola. Imao je još jednu sjajnu solo akciju u 32. minutu kada je nanizao Litvance, dobro šutirao ali je lopta za malo otišla pored gola. Odirgao i sjajan potez kod drugog gola kada je našao Tadića. Predasistencije su večeras bile njegov pečat kojima je obeležio utakmicu.
Ocena
7
Dušan VlahovićNapad
Od 63. minuta - Dao je gol i to je ono što je najbitnije. Ali primetno je da u klubu nije u pravoj formi i da može mnogo bolje od ovoga večeras. Manje se manje nudio od Mitrovića, imao više praznih kilometara ali i neka loša rešenja u završnici kao kada je atraktivno hteo da proigra Kostića. Na kraju je ipak nagrađen golom kada je na pravom mestu sačekao pas od Tadća. Ubrzo posle toga je zamenjen.
Ocena
6.5
Sergej Milinković SavićVezni
Od 63. minuta - Iako se očekivalo da počne, dobio je šansu u poslednjih pola sata. Našao se u šansi ali je slabo šutirao, izgubio je neke lopte prilično nonšalantano ali utakmica je već bila mrtva pa ni njegov ulazak nije mogao da je promeno.
Ocena
6
Lazar SamardžićVezni
Od 72. minuta - Debitovao je i to je najvažnije. Za dvadesetak minuta na terenu par puta pipnuo loptu, “stegao” se u onom jednom obećavajućem prodoru... Pravi njegov učinak se tek očekuje.
Ocena
-
Ivan IlićVezni
Od 72. minuta - Ušao umesto Lukića kojeg je zimus zamenio u Torinu da unese malo svežine.
Ocena
-
Nikola MilenkovićOdbrana
Od 82. minuta - Malo vremena na terenu.
Ocena
-
Dejan JoveljićNapad
Od 81. minuta - Malo vremena na terenu.
Ocena
-
Dragan StojkovićTrener
Pobedio je, nije primio gol, ali nije to bio ni “piksiball” kakav smo navikli u prethodnim kvalifikacijama. Prema njegovim zagonetnim najavama se nagoveštavalo da će biti i više promena u odnosu na Katar ali nije bilo baš tako. Dao je šansu Erakoviću što je projekat na kojem treba ostati istrajan. Pogodio je sa Grujićem i dobio igrača na kojeg može da računa. Ali prilično loša i limitirana Litavnija nam je stvorila par šansi što pokazuje da neke boljke iz Katara nisu izlečene.
Ocena
6.5



tagovi

oceneDragan Stojković PiksiMarko GrujićDušan TadićAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara