OCENE – SRBIJA: Piksi zapatio probleme u igri, očajno veče Nemanje Gudelja!

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.06.23. | 23:30

Retko ko je iz tabora Orlova zaslužio prelaznu ocenu

Ovako smo ocenili učinak Orlova u Razgradu

Izabrane vesti

Vanja Milinković SavićGolman
Ni on nije bio previše siguran, pre svega kada je u pitanju ispucavanje lopte sa zemlje, ali je odbranio sve što je bilo do njega. Kod pogotka Bugarske ostavljen je na milost i nemilost svoje poslednje linije, pa nije mogao ništa kod pogotka Kirila Despodova. Imao je nekoliko uspešnih istčavanja, nije paničio...
Ocena
6
Nikola MilenkovićOdbrana
Bio je na pravom mestu u petom minutu da donese vođstvo Srbije, ali nije uspeo da kruniše odličan centaršut Dušana Tadića. Lopta je otišla malo pored desne stative bugarskog gola. U defanzivi solidan, ali ni on nije odisao nekom prevelikom sigurnošću. Zasluženo je zaradio javnu opomenu u 70. minutu, kada je zakasnio Georgijem Rusevim. Dobio je veliki broj duela u skoku.
Ocena
6
Nemanja GudeljVezni
Ovo nije bilo njegovo veče... Imao je nekoliko nesigurnih intervencija u prvih pola sata utakmice, koje Bugari srećom nisu uspeli da iskoriste, a onda je zakasnio prilikom pravljenja ofsajd zamke, kada je najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio Rusev. Sve to mu je potpuno ubilo samopouzdanje, pa je zakasnio i u korekciji kod greške Pavlovića i gola Kirila Despodova. Uneo je potpunu konfuziju u odbranu Orlova.
Ocena
5
Strahinja PavlovićOdbrana
Bio je na svom nivou tokom prvog poluvremena, ali je loše reagovao kod gola Bugarske i zaradio slabu ocenu. Pokušao je da popravi utisak u drugom poluvremenu, išao je hrabro napred, pokušavao da iznudi i jedanaesterac, ali nije uspeo. Energetski je bio na svom nivou, ali je zakazao onda kada to nije smeo da učini.
Ocena
5.5
Andrija ŽivkovićVezni
do 71 - Ta početna nervoza kao da postaje njegov hroničan problem na početku gotovo svake reprezentativne utakmice. U sedmom minutu je odlično prošao Marina Petkova po desnoj strani, ali je njegovu nameru samoj završnici pročitao Antov. Već u sledećem minutu Petkov mu je uzvratio, prošao je po njegovoj strani i stvorio opasnu akciju za protivnika. Fali mu jedan dobar meč da povrati samopouzdanje u dresu Srbije.
Ocena
5.5
Saša LukićVezni
do 58 - Planirano je da bude spona između napada i odbrane. Pozadi je solidno odradio posao, ali je u ofanzivi bio neodlučan. To je posbebno bilo izraženo u situaciji iz 44. minuta, kada je bio u prilici da gađa sa distance, ali je plasirao loptu umesto da proba punom, pa nije bilo problema za Djulgerova. Nakon primljenog gola je bio prva izmena.
Ocena
5.5
Nemanja MaksimovićVezni
do 81 - Bilo ga je svuda na terenu u prvom poluvremenu. Uspevao je u da preseče protivniče lopte i da otvori kontranapad svoje selekcije, a potom uspešno prenese loptu na protuvničku polovinu. Pokrivao je veliki deo terena, pa se prilično izmorio i kasnije počeo da gubi korak za protivnicima, ali je svoj posao generalno vrlo dobro odradio.
Ocena
6.5
Filip KostićVezni
do 71. - Imao je optimalan broj prodora po levoj strani, ali nijedan njegov centaršut nije bio upotrebljiv. Uvek je to bila previše niska lopta za najisturenije igrače naše selekcije. Vratio se na pravo mesto da u poslednjem trenutku spreči opasan kontranapad i zaustavi poslednje dodavanje Georgija Ruseva u osmom minutu utakmice, pa se može reći da je bio solidan, ali ništa više od toga.
Ocena
6
Dušan TadićVezni
Svaki njegov prekid i centaršut je bio opasan, kod jednog je pronašao Milenkovića, kod drugog Milinković Savića. Konstatno se trudio da pronađe pukotinu u protivničkoj odbrani, imao je loptu pod kontrolom, ali nije uspeo da napravi ključnu prevagu na terenu. U 69. minutu je bio previše blag u defanzivi, pustio je Krasteva da se namesti, ali je ovaj srećom tukao u prečku.
Ocena
6.5
Sergej Milinković SavićVezni
Uvek je čekao sekund više nego što je potrebno sa predajom lopte, pa je dobijao udarce, često i preoštre. Zakasnio je i na defanzivni prekid u 61. minutu, kada je Čočev hvatao loptu glavom na centaršut Despodova, ali je lopta srećom prošla pored gola Srbije. Danas nije bio dovoljno konkretan, morao je više da utiče na kreaciju Srbije, koja joj ozboljno nedostaje Orlovima već duže vreme.
Ocena
5.5
Dejan JoveljićNapad
Bio je nedorečen u prvom poluvremenu. Uvek mu je malo falilo, protivnički defanzivci su ga držali pod kontrolom i uvek bili ispred njega. Kada su mu se konačno ukazale prave šanse, nakon povranih lopti Mladenovića, ti udarci su bili izblokirani. Imao je težak zadatak da odmeni odsutne kolege iz špica napada, ali nije to uspeo da učini na pravi način.
Ocena
5
Darko LazovićVezni
od 58 - Bio je smiren i racionalan, a onda je ubrzao kada je bilo najpotrebnije i doneo vredan bod Srbiji. Direktno je zaslužan što se Bugarska nije vratila u život i borbu za plasman na Evropsko prvenstvo.
Ocena
5.5
Filip MladenovićVezni
od 71. - Kada god se nađe na terenu od donese živost u igru Srbije. Dva puta je sjajno probio po levom boku i ostavio loptu na tacni Dejanu Joveljiću, ali ovaj to nije uspeo da pretvori u gol. Srećom, tu je bio Lazović da donese bod Srbiji.
Ocena
6.5
Marko GrujićVezni
od 81. - premalo na terenu da za ocenu.
Ocena
-
Đorđe JovanovićNapad
od 58 - Doneo je energiju u navali, ali nije uspeo da iskoristi nekoliko polušansi koje su mu se ukazale pred protivničkim golom.
Ocena
5.5
Dragan StojkovićTrener
Srbija nema igru i najveća krivica za to ide na dušu selektora Dragana Stojkovića i njegovog stručnog štaba. Orlovi igraju sporo, nema dovoljno kreativnosti u igri, kao ni oštrine u napadu, što je Bugarska večeras propustila da kazni. Problemi traju već duži vremenski period i već postaju hronični. Nedostajali su Mitrović, Vlahović, pa i Jović u napadu, ali to nije opravdanje za ovako bledu igru. Jedino što je u Razgradu dobro uradio bile su izmene, pre svega kada su u pitanju bočni igrači Filip Mladenović i Darko Lazović, koji su ubzrali igru Srbije i bili najzaslužniji za izjednačenje.
Ocena
5



tagovi

oceneDragan Stojković PiksiVanja Milinković SavićNemanja GudeljNikola MilenkovićStrahinja PavlovićSaša LukićNemanja MaksimovićFilip KostićSergej Milinković SavićDejan JoveljićFilip Mladenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara